Geen geslaagde jurk, wel stralend make-uploos

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Jan Versteegh

U mag gerust weten dat er de afgelopen jaren momenten zijn geweest waarop ik heb gedacht: heeft het nog wel zin? Al dat sleuren, trekken, duwen en hameren op details, vaak tegen de klippen op, dan wil je als mens het bijltje er wel eens bij neer gooien. Als herder wil je niet alleen dat de kudde je volgt, maar je ook begríjpt. En ineens is daar dan, als een schielijke zonnestraal op een sombere herfstdag, zo'n avond in oktober.

De fine fleur van de Nederlandse televisie had zich losgeweekt van de Gooise matras om zichzelf in het Amsterdamse theater Carré te feliciteren. Ik had me verdekt opgesteld met zicht op de rode loper, pen en blocnote in de aanslag. In eerste instantie noteerde ik nog kanttekeningen: 'Smal pinkelhoutje John vd Heuvel', 'Humberto das ipv strik'. Maar allengs veranderde de toon, van verbaasd ('Zelfs PJ Rens met strik!') tot tevreden ('J de Mol driedelig') en zelfs gelukzalig ('Iedereen gepoetste lakschoenen!').

De show werd gestolen door de winnaar van de Aanstormend Talent Award, BNN's Jan Versteegh, in gedurfd rood en voorzien van een kloeke strik die perfect paste bij z'n hoge, brede boord. De Franse manchetten: uitmuntend. Zo'n winnaar wil je wel op je podium. Hij is ook genomineerd voor Esquire's Best Geklede Man-verkiezing, dus de prijzen dalen als manna op hem neer. Het is overigens ook een aardige jongen, da's nog altijd het voornaamste accessoire.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Sophie Hilbrand

Eerst wil ik even dit kwijt. De tijd dat de gewenste black-tie-dresscode op gala-avonden door onze bekende Nederlandse vrouwen werd vertaald in een vers gestoomd jurkje van Mango, ligt achter ons. Inmiddels worden we getrakteerd op de ene spectaculaire jurk na de andere. Wat mij dan zo frappeert, is dat de modesites zelden de ontwerpers van de jurken met naam weten te duiden. In Amerika is het na de Emmy's designers tellen - hier blijft het bij: 'Ze heeft een mooie paillettenjurk aan.' Ik weet het óók niet - ik heb namelijk geen verstand van jurken - maar wil het wél graag weten. Daar gaat het bij rode-lopergluren toch om? Niet alleen wát, maar ook wíé heeft ze aan?

Dit gezegd hebbende, gluren we naar de 40-jarige Sophie Hilbrand op de rode loper van het Televizier-Ring-gala. De presentatrice van Sophie In De Kreukels, waarin zij de maakbaarheid van schoonheid onderzoekt, had beloofd make-uploos op de rode loper te verschijnen want: 'Het geeft niet als je een afgeragd hoofd hebt, zo is het leven nu eenmaal.' Ik vind het briljant - zij het dat Sophie er met haar afgeragde hoofd stralender uitzag dan een gemiddelde vrouw na vier weken zenvakantie. Vind ik de jurk geslaagd? Nee. De clou van een lange mouw tegenover een opengewerkte zijkant ontgaat me en ik vind het effect wat makkelijk. Sophie ziet er beeldschoon uit, maar Mart Visser heeft fraaiere avondjurken. Dat weet ik dan weer wel.

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws.nl

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over