Geen explosieven gevonden in Turks vliegtuig na bommelding

Er zijn geen explosieven gevonden in een vliegtuig van Turkish Airlines dat zondagochtend vroegtijdig was geland, meldden Canadese media. Het Turkse vliegtuig ging eerder naar de grond omdat er een bommelding was gedaan. Het toestel met 256 mensen aan boord was onderweg van New York naar Istanbul.

null Beeld epa
Beeld epa

Het vliegtuig is veilig geland op Halifax Stanfield International Airport in het oosten van Canada. Het toestel is doorzocht maar er is niets gevonden. Het vliegtuig heeft vervolgens de reis hervat. Twee passagiers wilden niet meer meevliegen. De autoriteiten zijn de laatste tijd extra alert op bommeldingen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs vorige week en het neerstorten van een Russisch vliegtuig boven de Sinaï-woestijn.

Alert

De autoriteiten zijn de laatste tijd extra alert op bommeldingen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs vorige week en het neerstorten van een Russisch vliegtuig boven de Sinaï-woestijn.

Zaterdagavond werden twee mannen op Heathrow door de politie uit een KLM-toestel gehaald dat naar Amsterdam zou vliegen. Volgens getuigen is het toestel met politiehonden doorzocht. De KLM wil alleen kwijt dat de vlucht vanwege een incident vertraging had.

Het toestel was al aan het taxiën, maar keerde terug naar de gate, waar de politie de twee mannen uit het vliegtuig haalde en het toestel met snuffelhonden doorzocht. Daarna werd het vrijgegeven en kon het toestel alsnog opstijgen. Het vliegtuig landde uiteindelijk rond 22.00 uur veilig op Schiphol.

In de nacht van dinsdag op woensdag maakten twee vliegtuigen van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France, die onderweg waren van de VS naar Parijs, een noodlanding op het vliegveld van Halifax en dat van Salt Lake City. Volgens Amerikaanse bronnen was er sprake van telefonische bommeldingen.

Week van de verdachte pakketjes

Extra alerte veiligheidsdiensten en meerdere ontruimingen. Ook in Nederland trilden de Parijse aanslagen afgelopen week na (+).

Meer over