Geen eigen geluid

Ze komen ineens overal vandaan, jonge onmiskenbaar getalenteerde zangeressen die zich net als Norah Jones een repertoire aan beschaafde jazz en soul hebben eigengemaakt dat ook de niet al te avontuurlijke consument kan behagen....

De 20-jarige Londense zangeres, veroorzaakte in eigen land eind vorig jaar al lichte opschudding met haar debuut Frank, maar blijkbaar wilde haar platenfirma nog even wachten met de release in de rest van Europa. Voor wie de cd nog niet uit nieuwgierigheid downloadde, is er nu alsnog de gelegenheid kennis te nemen van de Winehouse kwaliteiten.

Ze zingt even jazzy als soulvol, met een timbre ergens in de buurt van dat van Erykah Badu, van wie ze ook de voorkeur voor een praat-zing voordracht heeft geleend. Heel aangenaam, maar zo halverwege de plaat valt op dat het Winehouse ontbreekt aan werkelijk pakkende songs (net als Badu). Ze babbelt en kabbelt lekker voort, en amuseert met geestige kwinkslagen die zo uit Sex And The City konden komen.Maar het ontbreekt haar net als bijvoorbeeld de onlangs gelanceerde Joss Stone aan een waarachtig eigen geluid.

Meer over