Update

Geen Amsterdams weerzien voor Boerrigter

Derk Boerrigter moet de thuiswedstrijd van Celtic in de Champions League tegen Ajax mogelijk vanaf de tribunes bekijken. De 27-jarige aanvaller, die afgelopen zomer Amsterdam verruilde voor Glasgow, heeft nog altijd last van een enkelblessure.

null Beeld null

Manager Neil Lennon liet donderdag weten dat het twijfelachtig is of Boerrigter dinsdag in actie kan komen. De middenvelders Joe Ledley en Tom Rogic sluiten na blessures vrijdag weer aan bij de training.

De Zweedse verdediger Mikael Lustig moet de competitiewedstrijd van zaterdagmiddag tegen Hibernian waarschijnlijk overslaan vanwege een heupblessure, maar hij is volgens Lennon op tijd fit voor het Champions Leagueduel met Ajax. De Schotse manager reist zaterdag naar Enschede om Ajax zelf aan het werk te zien tegen FC Twente.

Balen
'Ik baal enorm, want ik had uiteraard graag gespeeld, maar er is een stukje bot beschadigd', aldus Boerrigter woensdag in AD Sportwereld. 'Het is zo jammer dat ik uitgerekend de wedstrijd tegen Ajax moet missen.'

Aanvoerder Scott Brown is er in ieder geval niet bij. De middenvelder moet de komende drie wedstrijden in de Champions League vanwege een schorsing missen, waaronder de twee wedstrijden tegen Ajax. Brown, die ook aanvoerder is van de Schotse nationale ploeg, kreeg in het vorige duel met FC Barcelona een directe rode kaart omdat hij Neymar natrapte.

Meer over