Geblesseerde Messi in Argentijnse selectie

De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella heeft Lionel Messi opgenomen in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Colombia (7 juni) en Ecuador (11 juni). Hij heeft er wel rekening mee gehouden dat de sterspeler van Barcelona vanwege zijn blessure niet inzetbaar is. Hij selecteerde ook Erik Lamela van AS Roma, die Messi mogelijk zou kunnen vervangen.

Lionel Messi. Beeld epa
Lionel Messi.Beeld epa

Messi kampt nog steeds met de naweeën van een spierblessure. Lamela behoort voor het eerst tot de selectie voor de WK-kwalificatieduels. Wel werd hij twee keer eerder opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Sabella wilde nog niets zeggen over de inzetbaarheid van Messi. 'Of Messi nu wel of niet speelt, we moeten ons goed voorbereiden op deze wedstrijden. We willen zes punten aan deze ontmoetingen overhouden', aldus de bondscoach.

Argentinië kan het ticket voor het WK volgend jaar in Brazilië met twee overwinningen al veiligstellen. Het land gaat aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse groep met 24 punten uit 12 duels. Ecuador en Colombia volgen met respectievelijk 20 en 19 punten.

Meer over