GEACHTE REDACTIE

In zijn overigens uitstekende artikel 'De vliegende huismoeder' (Vervolg, 8 augustus) verwijst Hans van Wissen naar een commentaar in de Volkskrant uit 1956 over de plannen om bij Diergaarde Blijdorp te Rotterdam een standbeeld te plaatsen ter ere van Fanny Blankers-Koen....

Huismoeder

Helaas blijft de auteur van dit bijzondere stukje onvermeld. Onder het pseudoniem 'Parlevink' werd dit commentaar geschreven door Godfried Bomans. Saillant detail: de column van Bomans heette destijd 'De staande huismoeder'.

AMSTERDAM

A.J. van der Lelie

Schandvlek

Ik heb mijn buik vol van de wijze waarop Nederland de schandvlek van Srebrenica probeert uit te wissen. Verder onderzoek dient verricht te worden door het Internationale Gerechtshof in Den Haag. Het is nu te laat om de hand in eigen boezem te steken.

LELYSTAD Eric L. Dobber

Etiket

Oorspronkelijk misschien een lieve gedachte: een plakkertje met naam, maat, prijs. Maar liefde gaat over in ergernis en zelfs haat, wanneer op een stukje hout van maar liefst 1,10 gulden ook al zo'n plakkertje zit. Het kost ongeveer een uur voordat dat kleverige spul weg is, voor de gemiddelde thuiswerker dus 45 gulden, en in de zomer zeker ook nog een glas bier.

Je blijft het zien dat plekje, alles erom heen is verkleurd, behalve daar waar dat dingetje zat. Lieve fabrikanten, vind iets anders uit, gebruik dat kleverige goedje om je werknemers vast te houden, maar bevrijdt ons van 'Het Etiket'!

DE HOEVE

Onno Boekhoudt

Meer over