Geachte redactie

Wilt u me sparen voor nog een serie verhaaltjes van Beau van Erven Dorens op de Voorkant? Zoutelozer kan het niet....

Wortels
‘Salafisme is vijand van elk rationeel mens’,was de kop op de Forumpagina van 17 juli. Kan meneer Ellian niet beter teruggaan naar Iran, om daar de islam met wortel en al uit te roeien, in plaats van mensen die het niet met hem eens zijn of de zaken vanuit een andere invalshoek benaderen, uit te maken voor onnozel?

Wortels
En meneer De Winter kan maar beter naar Israël gaan, om daar de Palestijnen met wortel en al uit te roeien. Beide heren zouden, wat mij betreft, een beetje minder generaliserend en genuanceerder mogen denken en vooral schrijven.

Paddo-verbod
Er schijnt gerede twijfel te bestaan over het verhaal van de Fransman die beweerde onder invloed van paddo’s zijn hond te hebben gedood (Binnenland, 17 juli). Ik hoop dat onze regering zich bij het besluit om paddo’s al dan niet te verbieden, uitsluitend laat leiden door de feiten en niet door sensatieverhalen. Ik ben ervan overtuigd dat een groot deel van onze politici ’s avonds zonder enige schroom een flesje Château Margaux achterovergiet. Als men zo nodig harddrugs wil verbieden, zou ik eerst maar eens beginnen met alcohol.

Paddo-verbod
Geen schijnheiligheid graag! Liever goede voorlichting dan een (waarschijnlijk) onzinnig verbod op paddo’s.

Stormachtig
Ik word moe van uw opgeklopte commentaar over de SP (Forum, 16 juli). Deze commentaren dringen de laatste tijd trouwens ook door in de verslaggeving. Zoals in het slotzinnetje van het artikel: Salaris ministers voorlopig 10 procent verhoogd: ‘de SP (...) wijst iedere inkomensstijging luidkeels van de hand’. Jammer.

Stormachtig
Een stormachtig gegroeide partij als de SP heeft momenteel baat bij een strakke leiding die de regels en afspraken van bovenaf goed in de gaten houdt en handhaaft. Dat weten andere partijen door schade en schande ook, en volgens mij weet de Volkskrant-redactie dat eigenlijk ook wel.

Meer over