Geachte redactie

De Mobarak Moskee, de oudste moskee van Nederland, bestaat 50 jaar. Vrijdag bracht koningin Beatrix een bezoek. Ze schudde geen handen....

Handdruk
Ik zou het van de islamitische mannenbroeders zo aardig vinden als ze uit respect voor de koningin juist wel handen hadden geschud.

Handdruk
Haarlem J.A. Spaans

Spookboot
Lokale vissers deden eind mei voor de kust van Barbados een gruwelijke vondst. Zij zagen een jacht drijven van nog geen zeven meter lengte. In de stuurhut lagen elf lijken van jonge West-Afrikanen (Buitenland, 1 juni).

Spookboot
Wat een afschuwelijk verhaal. Ik vraag me af hoe 52 mensen passen op een boot van nog geen zeven meter. Kan een bootje dat zo volgeladen is nog varen? Hoe is de berekening van de 50.000 euro tot stand gekomen, als 52 mensen 1300 euro hebben betaald (dan kom je uit op 67.600 euro).

Spookboot
Kortom, ik heb geen twijfels bij het menselijke leed, maar wel bij de getallen.

Spookboot
Almere J. van Wijk

Japanse vrouwen
Veel jonge Japanse vrouwen hebben liever geld, een lover en een hond dan een baby. Japan heeft een probleem: de bevolking begint te slinken (Buitenland, 2 juni).

Japanse vrouwen
Die Japanse vrouwen hebben door dat je of een carrière en een leven kunt hebben, of een man die je nooit ziet. Dan zit je thuis met kinderen die voor de volle honderd procent op jouw bord liggen.

Japanse vrouwen
Er is geen tussenweg. Lekkere keuze als je plezier hebt in je werk en je onafhankelijkheid. De toon van het artikel stoorde mij bijzonder: ‘Ze willen maar niet trouwen en kinderen baren.’

Japanse vrouwen
Er is niets mis met Japanse vrouwen die graag werken – er is iets mis met een maatschappij die vrouwen alleen maar in de rol van huisvrouw kan zien.

Japanse vrouwen
Dat deze vrouwen bij hun ouders wonen, is logisch; ze worden geacht vanuit de ouderlijke woning rechtstreeks naar het huis van hun man te gaan. Parasite singles? Als het sociaal geaccepteerd was, zouden ze op zichzelf wonen.

Japanse vrouwen
Veenendaal Arwen Bijker

Roetfilter
Ik snap de hele ophef rond de roetfilters niet. De wegenbelasting op dieselauto’s zonder roetfilter kan met 50 euro per maand omhoog. Dan is in een jaar bij 90 procent van de auto’s een filter ingebouwd.

Roetfilter
Tilburg Fons van Nunen

Meer over