Geachte redactie

De tennissponsor en superbelegger uit Hilversum, René van den Berg, is van zijn berg gevallen (Economie, 20 juli)...

Berg
Hij wilde graag voor vol worden aangezien, maar is nu dubbel leeg. Over aandacht hoeft hij gelukkig niet meer te klagen.

Berg
Hij heeft nu voldoende tijd om een echt dik boek te schrijven.

Berg
Middelburg Tjerk Westerterp

Uitdroging
In de berichtgeving over gevallen doden tijdens de vierdaagse mis ik het overlijden in 1963 van Theo Rijks als gevolg van deelname aan de Vierdaagse.

Uitdroging
Rijks nam deel in het peloton van de 131 TD Herstelcie uit Soesterberg onder leiding van vaandrig van Es.

Uitdroging
Bij het passeren van de finish op de tweede dag, zakte hij in elkaar en werd daarna met spoed naar het Radboudziekenhuis vervoerd. Op vrijdagavond leek zijn toestand weer redelijk, maar op zaterdag, vroeg in de ochtend, overleed hij. De oorzaak bleek uitdroging te zijn.

Uitdroging
Saillant detail bleek het feit dat Theo een deel van de training niet had meegemaakt, hij lag een week in het ziekenhuis vanwege een ongelukje. Daardoor was hij van tevoren niet gekeurd. Alle andere deelnemers wel.

Uitdroging
De 19-jarige soldaat Rijks werd met militaire eer in Limburg begraven, de gehele compagnie was daarbij aanwezig. Het spreekt voor zich dat door Defensie niet op een paar centen werd gekeken tijdens de opgedragen mis en begrafenis. Hiermee werden zijn ouders tevreden gehouden.

Uitdroging
Kennelijk heeft men kans gezien zijn overlijden uit de statistieken te houden.

Uitdroging
Teteringen Jan van de Velde

Stijl
In het interview met Deborah Tannen over moeders en dochters wordt een vrouwenkapsel tot drie keer toe aangeduid als ‘stijl haar’ (Voorkant, 20 juli).

Stijl
Is dat nu een voorproefje van de Witte Spelling, of komt dit nog gewoon uit het Steilboek van de Volkskrant?

Stijl
Amsterdam Hans Hoes

Huurwoning
In reactie op jullie berichtgeving over de sociale huurwoning van Gonny van Oudenallen (Binnenland, 19 juli), rest mij slechts een vraag: waarom zit iemand die binnenkort voor 160 duizend euro aan wachtgeld kan opstrijken en de gemeente Amsterdam voor duizenden euro’s heeft opgelicht, überhaupt nog in een sociale huurwoning?

Huurwoning
Utrecht Ester Meerman

Meer over