Geachte redactie

Als alles bespreekbaar is in het kader van de kredietcrisis dan moet de aanschaf van de JSF toch ook tot de bespreekbare bezuinigingen horen?...

René HendrickxAstenGerard VoornTilburgSanne van den Bergh en Nijmegen

Aandeelhouder
Het artikel van Allard Voûte heeft indruk op mij gemaakt (Forum, 24 februari). Er zijn voor de Volkskrant dus meer wegen die naar Rome leiden. Als kind las ik thuis de Volkskrant. Mijn vader was in die tijd commissaris van de krant. Zeventig jaar later ben ik nog steeds een zeer tevreden lezer.

Het Apax-avontuur heeft de krant in de problemen gebracht. Dat mag het bestuur van PCM worden verweten. Nu denkt de huidige directie met de Belgische Van Thillo van de Persgroep in zee te gaan. Wat is dan het perspectief? De Persgroep zal ook geld moeten lenen. Dat levert weer schulden op die links- of rechtsom zullen moeten worden terugbetaald door besparingen. Een nieuw avontuur met weinig zekerheden. De belangrijkste vraag is of Van Thillo de kwaliteit nog op het huidige niveau kan handhaven. De suggestie zonder verlies van zelfstandigheid te zoeken naar preferente aandeelhouders in eigen kring spreekt mij bijzonder aan.

Ik ben als jarenlange lezer zelfs bereid mee te doen aan een kapitaalsdeelname zoals voorgesteld door Allard Voûte. Verantwoordelijken binnen PCM wacht niet te lang en pak de suggesties van Voûte op.

Wilders en kornuiten
Kritiek mag er zijn op de politiek. Maar dat volgens een peiling van Maurice de Hond de PVV de grootste partij van Nederland zou worden – wanneer nu verkiezingen gehouden worden – bewijst maar weer dat er in Nederland veel mensen wonen die niet denken, maar met hun onderbuik voelen. Wanneer aan Nederlanders gevraagd wordt, waar de overheid op moet bezuinigen, wordt steevast geantwoord: ‘Op de portefeuille ontwikkelingshulp.’ Ik snap nu waarom. We zullen ons geld voor ontwikkelingshulp nodig hebben. En wel voor ons eigen ontwikkelingsland als deze tijdens een financiële crisis bestuurd moet worden door Wilders en kornuiten.

Meer over