Geachte redactie

Minister-president Balkenende verwoordde het zo mooi: eerst het zuur en dan het zoet. Tja, wat doe je dan. Je maakt je sterk en slikt jarenlang het zuur....

Zoethoudertjes
Erger nog, ik las in de plannen van het kabinet voor Prinsjesdag, dat het zuur er alweer aankomt. De riemen moeten weer vast. We gaan er volgend jaar gewoon weer met zijn allen op achteruit, een enkeling uitgezonderd. Weer, want tijdens het afgelopen schijnzoete jaar ging ik er net als altijd op achteruit! Ik krijg het zuur van die zoethoudertjes.

Zoethoudertjes
Jan Keizer, Volendam

Afgezakte broekbrigade
Sommige Amerikanen zijn hypocriete moraalridders, maar met de constateringen in het stuk van Diederik van Hoogstraten ben ik het wel eens (Buitenland, 31 augustus). Die afgezakte broek met slobberend kruis (ook nog met zicht op de bilspleet), is lachwekkend.

Afgezakte broekbrigade
Het is trouwens niet alleen een fenomeen dat je bij jongeren ziet. Een rokje of broek tot net boven de schaamstreek is bij sommige jonge dames ook geen gezicht. Dit zijn trends waar je als jongere zolang mogelijk aan mee moet doen – figuur of geen figuur – tot je je weer kunt voegen bij een nieuwe rage.

Afgezakte broekbrigade
Laten we maar de andere kant op kijken, of desnoods lachen en geduld betrachten.

Afgezakte broekbrigade
Wil Brussaard van Leeuwen, Hoorn

Excessief drinken
Een probaat middel om de jongeren het excessief drinken af te leren, is ze uit de zorgverzekering te gooien. De ziekenhuisbehandelingen als gevolg van dat zuipen moeten we ze zelf laten betalen. Dan is het gauw afgelopen!

Excessief drinken
R. van Alphen, Den Haag

Rode loper
Nadat ik de indrukwekkende reportage had gelezen over de inzet en betrokkenheid van Frank van Rijn voor de Colombiaanse straatkinderen (Binnenland, 3 september), viel mijn oog op de foto onder dit artikel.

Rode loper
Prins Willem-Alexander stapt met zijn gezinnetje op de rode loper om in een tiensterrenentourage zijn verjaardag te vieren. Een groter contrast had ik mij niet kunnen voorstellen.

Rode loper
Tjerk Westerterp, Middelburg

Meer over