GEACHTE REDACTIE

Verschillende keren heb ik op een 3-in-1 minicontactadvertentie gereageerd. Steeds met een bijgesloten postzegel voor het retourneren van de brief....

Contactadvertentie

Tot m'n verbazing wordt hier niet op gereageerd. Ik begrijp heel goed dat iemand die veel reacties krijgt op zo'n advertentie, niet iedereen kan terugschrijven. Maar degene die een zegel insluit met bovenstaand verzoek moet er toch op kunnen rekenen de brief teruggestuurd te krijgen, met of zonder commentaar.

De adverteerder kan fijn anoniem blijven. Maar wij, die op zo'n advertentie reageren, zijn kwetsbaar; je geeft toch wel het een en ander bloot. Ik schrijf 'wij', omdat ik denk dat meer mensen dezelfde ervaring hebben.

Het enige 'voordeel' is dat het wel iets vertelt over het karakter van de adverteerder.

Heren, ik hoop dat dit stukje iets bij u wakker schudt. Wees wat attenter en verplaats u even in de situatie van degene die reageert.

(naam en adres bij de redactie

bekend)

Circus op wielen

Ook ik werd sinds enkele jaren tot mijn grote vreugde besmet met het Tour-virus; het Franse circus op wielen, met alles erop en eraan.

Maar op de dag van de rauwe dood van renner Casartelli bleek de Tour-organisatie verstoken van alle levenskunst: de Vips bedronken zich aan champagne, de Coca-Cola meisjes uit Amerika deden hun koolzuurdansje.

Geen enkel duidelijk georganiseerd gebaar van respect, van 'vriendschap'. Geen georganiseerd ritueel voor de kameraden en omstanders. Terwijl een ècht circus daar toch raad mee weet.

UTRECHT Alfred van Wijk

Meer over