Geachte redactie

Onze jongens

Gelukkig, mijn idolen zijn weer veilig terug. Je weet 't maar nooit met die Oost-Europese staten. Wat een ophef in de pers over de uitspraken van Robben richting Van Marwijk ('hou je bek'). Van Bommel had het tien dagen terug nog zó gezegd: 'Deze ploeg kan zichzelf corrigeren.' Met de nadruk op 'zichzelf'.

Wat moet je dan met zo'n irritant schreeuwende coach, een 'aanvaardbare imitatie opvoerend van Basil Fawlty', langs de lijn? Naar de tribune verbannen zou ik zeggen, het liefst tussen de supporters van de tegenpartij. Van Bommel heeft er álles aan gedaan, er zelfs zijn vakantie voor opgeofferd zoals hij teleurgesteld meldde na de derde verloren partij. Dat hij tijdens de eerste twee wedstrijden vakantievierend op het middenveld bivakkeerde, is onzin.

Eén lichtpuntje. Dankzij de voorpagina van de Volkskrant van vorige week maandag - met daarop een prachtige foto van Wesley die na de verloren wedstrijd tegen Duitsland zijn frustraties uit door zijn bovenlijf te ontbloten - weet ik dat er één beroep is dat ik vanaf nu nog hoger aansla dan dat van profvoetballer: tattoo-man! Dat je zóveel kwijt kan op zo'n klein torsootje!

R. Smit, Den Helder

Kansloos

En weer een mes in de rug van de kansloze 50-plusser. Die doet alles verkeerd, kan zich niet profileren, kan geen netwerk onderhouden, weet echt niet hoe hij sociale netwerken moet gebruiken (Economie, 19 juni). Wat een domme mensen! Logisch dat je die niet wil aannemen!

Ik word zo vreselijk moe van dit soort artikelen. Worden die sociale netwerken ook niet gebruikt om mensen af te wijzen? Het is mij meerdere keren gebeurd dat ik op LinkedIn zag dat iemand, van een bedrijf waar ik solliciteerde, mijn profiel las, waarna ik stante pede een gezellige afwijzingsmail ontving.

Er zijn gewoon geen banen. Mensen die werken, denken daar anders over, die hebben werkelijk geen idee. De enkeling die werk krijgt, kreeg dat ondanks de sociale netwerken. Geef mij aan hoe ik ondanks een cv om van te likkebaarden aan werk kom Maar ja, 53 jaar. Zullen we voor u alvast maar een paar geraniums bestellen om achter te gaan zitten? Spaar me alsjeblieft dit soort misselijkmakende artikelen.

drs. ing. D.J.C. Braggaar (53, dus afgeschreven), Assen

Farah Karimi

In de verwijzing van Farah Karimi naar Brazilië (O&D, 18 juni) staan twee onjuistheden. Daarin meldt zij dat 'President Lula (oud-metaalarbeider en vakbondsleider) afkomstig is van een partnerorganisatie van Nederlandse ngo's als ICCO en Oxfam Novib'.

Daarmee gaat zij voorbij aan het feit dat, vooral tijdens het militaire bewind, de vakbonden in Brazilië wereldwijd vele partners hadden, waaronder kerken, vakbonden, studentenorganisaties, universiteiten, Amnesty, enzovoorts.

Pas later, onder Max van den Berg, gaf Novib acte de présence. Ten tweede: belangrijker dan 'de intelligente mix van sociale en economische politiek' was de ontdekking van drie erg rijke olievelden die de basis vormden voor de economische groei die het land nu kenmerkt.

Gáu Lyra, Zoetermeer

Wiethandel

Evert 'de Verdamper' meent dat, als de wietpas wordt ingevoerd, gebruikers naar de illegale wiethandel, en dus naar het harddrugcircuit zullen worden gedreven (Binnenland, 18 juni). Grappig genoeg werd deze 'stepping-stonetheorie - via softdrugs naar de harddrugs - veertig jaar terug hartstochtelijk bestreden door dezelfde mensen die haar nu als afschrikwekkend toekomstbeeld gebruiken. Overigens is Everts vergelijking van Joden in '40-'45 met gedupeerde wietgebruikers van nu 'walgelijk', om zijn eigen woord te gebruiken.

Evert van Ginkel, Leiden

undefined

Meer over