Geachte directie

Ik wil u nog even zeggen dat Drs. Frits Wafelbakker volgens mij een kwakzalver is (HNS 9 september). Zijn combinatie van medicijnen leidt er alleen maar toe dat er elf dekhengsten met een permanente erectie en een veel te hoge hartslag op het veld staan....

Dekhengsten
Mijn advies zou dan ook zijn er flink wat bèta-blokkers bij te geven. Bijvoorbeeld acebutalol, atenotol, betaxolol, bisoprolol, carvedilol, celiprolol, labetalol, metoprolol, mebivolol, oxprenolol, pindolol, propranolol en sotalol.

Dekhengsten
Bèta-blokkers vertragen de hartslag, verlagen de bloeddruk en verslappen de erectie.

Dekhengsten
Amsterdam Tecla Boonstra

Geen gezicht
We moeten terug naar vroeger! Toen de elftallen een voor een het veld opkwamen. Toen housemuziek nog een onbekend fenomeen was en er prachtige liederen klonken als ‘mijn ideaal dat is Blauw Wit, dat is de club waar pit in zit.’ Mijn ideaal was toen trouwens De Volewijckers.

Geen gezicht
Maar vooral naar de tijd – en nu komt de brandende kwestie – waarin een team dezelfde shirts droeg. Dat doen ze qua kleur nog steeds, maar die mouwen! Binnenkort is het weer zover. Als de temperaturen dalen, zie je de ene speler in lange en de andere in korte mouwen. Kunnen onze profs dat zomaar zelf bepalen? En is er een club in Nederland waar dat niet zo is? Zo ja, dan koop ik daar onmiddellijk een seizoenkaart. Want het is natuurlijk geen gezicht. Doe svp grondig onderzoek naar deze uitwas van het moderne voetbal!

Geen gezicht
Amsterdam Rob van der Velden

Meer over