Satire

Geachte Directie

Dit artikel is afkomstig uit Het Nieuwste Schavot, de satirische sportrubriek uit de Volkskrant.

null Beeld
Beeld

Raadsel (1002)

Omdat ik ook weleens in de krant wil, heb ik een raadsel bedacht. Deze debutant in de Tour liet vroeger met menig protestsong van zich horen. (Antwoord: Bob Dylan Groenewegen.)

En omdat ik nu toch bezig ben: de identiteit van deze kopman wordt pas aan het eind van de Tour bekend gemaakt. (Antwoord: Bauke Wie is de Mollema.)

Cyril Lansink, Nijmegen

Nogometni

Pas bij de laatste EK-groepswedstrijd van Kroatië viel mijn oog op de logo's op het shirt. Een logo heeft het opschrift 'HNS'. Heel opmerkelijk. Pontificaal, maar ook heel triomfantelijk prijkt daar 'ons' HNS. Mooi op de linkerkant, daar waar het ware voetbalhart zit. Nadere info leert dat hier de Kroatische voetbalbond wordt vermeld, Hrvatski Nogometni Savez (HNS), opgericht in 1912. Ik zou zeggen (in goed Twents), kiek ma waj d'r met könt.

Jan Waanders, Hengelo

Raadsel (1003)

Ik heb een raadsel verzonnen, misschien vinden jullie het wat. Deze futloze Engelsman had nog wel zo'n zin in een wedstrijd tegen Italië. (Antwoord: Wayne Macarooney.)

Fred Kleinveld, Batenburg

Raadsel (1004)

Tijdens het uitbundig meegezongen Italiaanse volkslied schoot me een raadsel te binnen. Welke fanatieke, oudere Italiaanse doelman is nog steeds een betrouwbare sluitpost? (Antwoord : Gianluigi Buffonderdelat.)

Arjen Boswijk, Groningen

Kiki

Ik zie enige overeenkomst tussen Kiki Bertens en Wiske (van Suske). Kunnen jullie hier iets mee?

Walt Zelmak, Haarlem

Naschrift directie: nee, niet echt.

Meer over