Galatasaray vindt in Saunders derde Brit

Dean Saunders is de derde Britse voetballer die binnen een week een contract heeft getekend voor de Turkse topclub Galatasaray....

Reuter

ISTANBUL

Het drietal heeft een gezamenlijk verleden bij Liverpool. Dat is niet zo toevallig, want bij die club werkten de voetballers samen met de huidige trainer van Galatasaray, Graeme Souness. De Turkse club betaalde bijna zes miljoen voor de international, waarin een handgeld voor de speler is begrepen. Saunders landde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Istanbul en tekende vrijwel meteen het contract. Bij zijn aankomst namen fans hem op de schouders.

Galatasaray verloor de titel afgelopen seizoen aan plaatsgenoot Besiktas, dat zich onlangs versterkte met de Duitse spits Kuntz. Turkse clubs zijn actief op de buitenlandse markt. Parreira, die een jaar geleden Brazilië wereldkampioen maakte, is de nieuwe trainer van Fenerbahce, de derde grote club uit de stad op de grens van Europa en Azië. Beenhakker is straks met een Nederlands blok actief bij Istanbulspor. Hulptrainer Korbach en de oud-Ajacieden Van den Brom en Van Vossen maken het Nederlandse kwartet compleet.

Meer over