NieuwsCrisis bij FVD

FvD-bestuur doet aangifte tegen Baudet wegens ontzegging ICT-toegang

Drie bestuursleden van Forum voor Democratie doen donderdag aangifte tegen Thierry Baudet omdat zij geen toegang meer hebben tot de ICT-systemen en socialmedia-accounts van de partij. Dat bevestigt een woordvoerder.

Thierry Baudet (rechts) staat de pers te woord in Amsterdam. Beeld EPA
Thierry Baudet (rechts) staat de pers te woord in Amsterdam.Beeld EPA

Baudet werd bij de RTL-talkshow Beau met de aangifte geconfronteerd, maar zei daarvan niets te weten. Hij erkende wel dat de bestuursleden door zijn toedoen inderdaad niet meer bij hun e-mail en social media kunnen. Hij wil, naar eigen zeggen, op die manier voorkomen dat zij die gebruiken om hem ‘uit de partij te werken’. Baudet is officieel teruggetreden, maar gebruikt nog steeds de partijkanalen om naar buiten te communiceren.

De gewezen FvD-leider kreeg ook vragen over een brandbrief waarin senator Nicki Pouw-Verweij het partijbestuur zou hebben gewaarschuwd dat Baudet de laatste tijd geradicaliseerd is. In de brief, die in het bezit is van De Telegraaf, schrijft het FvD Eerste Kamerlid Pouw-Verweij dat Baudet tijdens een vergadering met partijkopstukken lacherig heeft gedaan over antisemitische en homofobe uitingen in appgroepen door leden van de jongerenbeweging JVFD.

Ook zou Baudet complottheorieën hebben gedeeld over het coronavirus, aldus Pouw-Verweij. Hij zou onder meer gezegd hebben dat het virus de wereld in is gebracht om een ‘nieuwe wereldheerschappij’ te starten en ‘ons onze vrijheid af te nemen'.

Aan tafel bij Beau van Erven Dorens kreeg Baudet vragen over de brief. Hij sprak van ‘malle verwijten’. Hoewel hij heeft geweigerd afstand te nemen van de JFvD, ontkende hij dat hij er antisemitische of racistische opvattingen op nahoudt. De jongerenorganisatie blijft zich ook achter hem scharen: ‘Stem Thierry Terug’, schrijven ze in hun meest recente post op Instagram.

LEES OOK:

Zwevende kiezers over Forum: ‘Dit lijkt precies op de situatie met de LPF, alles valt ineens uit elkaar’.

Forum stevent hard af op een scheuring nu Baudet alles-of-niets speelt.

‘Baudet een koningsdrama? Welnee.’ Dit schrijven onze lezers over het tumult bij Forum.

Meer over