Update

Froome is bij huldiging opeens verdwenen: 'Ik hield het niet meer'

Even consternatie op het podium voor de huldiging van de gele trui na afloop van de negende etappe in de Tour. Geletruidrager Christopher Froome (Team Sky) bleek plotseling verdwenen.

Koen Hellemans
Christopher Froome. Beeld afp
Christopher Froome.Beeld afp

'Christopher Froome had zich wel gemeld bij het podium, maar moest plots plassen. Hij wilde zodoende eerst naar de antidopingcontrole maar dat is tegen het reglement van de Tour de France. Wij hebben hem toch maar laten gaan', stelde wedstrijdleider Jean-François Pecheux.

'Na zijn plasje in het lokaal waar de antidopingcontrole plaats heeft, snelde hij terug naar het podium. Daar kon hij een nieuwe gele trui ophalen. Hij wilde dus zeker niet ontsnappen aan de plechtigheden. Einde verhaal'.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap

Froome: 'Ik hield het niet meer'
Froome gaf na afloop toe dat hij wel erg nodig moest. 'Ik begaf me naar het erepodium zoals dat hoort, maar voelde dat ik moest plassen', verduidelijkte Froome. 'Tijdens de rit was het niet aan de orde om even langs de kant te stoppen om mijn behoefte te doen. Na de finish kon ik het bijna niet meer houden. Ik mocht gelukkig eerst naar de antidopingcontrole om te plassen.'

null Beeld belga
Beeld belga
Meer over