Freeks wilde wereld, op zoek naar Kees Brouwer en Billy Connolly

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld Beeld uit Freeks Wilde Wereld
Beeld Beeld uit Freeks Wilde Wereld

Freeks wilde wereld

NPO 3, 18.00 UUR

Nieuwe reeks, waarin bioloog Freek Vonk de wereld over reist op zoek naar unieke diersoorten. In aflevering 1 speurt hij in het moerassige regenwoud bij Paramaribo naar de anaconda. Aan de Surinaamse kust ziet Vonk een bijzondere vieroogvis en probeert hij de grootste schildpad ter wereld te ontdekken.

2DOC: Wij zijn kees brouwer

NPO 2, 20.25 UUR

Filmmaker Kees Brouwer maakt een roadtrip door Nederland op zoek naar alle Kees Brouwers die hij kan vinden. De jongste is 4, de oudste is 89 jaar; allemaal met hun eigen verhalen, overtuigingen en beroepen. Brouwer besluit een Kees Brouwerdag te organiseren en tot zijn verbazing voelt het als een familiereünie.

Beroepen zonder grenzen

EEN, 20.40 UUR

Vier werknemers van de Belgische spoorbeheerder Infrabel steken voor de verandering de handen uit de mouwen op het Russische eiland Sachalin. Het is er 150 dagen per jaar ijskoud en de stevige spoorarbeiders aldaar hebben er hun handen vol aan om de sporen sneeuw- en ijsvrij te houden.

Slag om Europa

NPO 2, 21.25 UUR

De Fransen hebben in Europa de naam decadent en koppig te zijn: ze willen hun pensioenstelsel niet hervormen en hebben de begroting niet op orde. Presentator Roland Duong reist af naar 'het land van de levensgenieters' en spreekt met de net afgezette ultralinkse minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg.

Billy Connolly

EEN, 23.05 UUR

In de tweede etappe van zijn reis langs de noordwestelijke doorvaart (door de poolarchipel van Canada) bezoekt komiek Billy Connolly het noordelijk gelegen eiland Baffin. Hij gaat er met een Inuitfamilie mee op robbenjacht en maakt een helikoptervlucht boven het nationaal park van de noordpoolcirkel.

Meer over