Update

Fransman Haller steelt show met vier goals in 'dieprood' duel

FC Utrecht heeft vandaag voor het eerst in 2015 een duel gewonnen. De jonge Franse spits Sébastien Haller had met vier doelpunten een beslissend aandeel in de royale overwinning van 6-1 op hekkensluiter FC Dordrecht. Utrecht eindigde het duel met tien man na twee gele kaarten voor Willem Janssen. Bij Dordrecht moesten Josimar Lima en Marvin Peersman voortijdig inrukken.

null Beeld anp
Beeld anp

Vooraf stond bij FC Utrecht na de slechte prestaties van de afgelopen weken veel druk op het duel. Bij de achterban liggen vooral trainer Rob Alflen en algemeen directeur Wilco van Schaik zwaar onder vuur. Daags voor de wedstrijd ontrolden supporters bij stadion Galgenwaard een groot spandoek met daarop de tekst 'Wilco rot op, je maakt onze club kapot'.

Na een voorzichtig begin kreeg FC Utrecht al snel greep op de wedstrijd. Na een kwartier leverde dat de bevrijdende openingstreffer op. Haller tekende op aangeven van zijn landgenoot Edouard Duplan voor dat doelpunt. Het was pas zijn eerste goal in Utrechtse dienst, maar kort voor rust maakte hij ook al zijn tweede: 2-0. Dordrecht stelde er weinig tegenover. Alleen Joris van Overeem kreeg een kans, maar strandde op doelman Robbin Ruiter.

FC Utrecht besliste het duel na de pauze definitief. Opnieuw was Haller de doelpuntenmaker. Ditmaal schoot hij een strafschop, gegeven voor een overtreding op Chris Kum, onberispelijk achter doelman Filip Kurto. Weliswaar scoorde FC Dordrecht via Lima nog tegen, maar de overwinning kwam voor Utrecht niet meer in gevaar. Sterker nog, Haller maakte zelfs zijn vierde doelpunt waarna Kum en Jeff Hardeveld de eindstand op 6-1 bepaalden.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over