Franse tennisser Grosjean bereikt halve eindstrijd

Sebastien Grosjean heeft zich gisteravond geplaatst voor de halve finales van het tennistoernooi van Key Biscayne. De Fransman versloeg in de kwartfinales de Slowaak Hrbaty in drie sets: 6-3, 5-7, 6-1....

Grosjean treft in de halve eindstrijd de winnaar van de partij tussen de Duitser Kiefer en de Spanjaard Clavet. In de andere halve finale treft Richard Krajicek de Zweed Enqvist.

Grosjean, de nummer 74 van de wereld, schakelde eerder in Key Biscayne de Spanjaard Moya uit. Die verloor daardoor zijn eerste plaats op de wereldranglijst. Opmerkelijk genoeg is Grosjean (20) niet opgenomen in het Franse Daviscupteam dat begin april aantreedt tegen Nederland.

Bij de vrouwen bereikte Martina Hingis als eerste speelster de halve finales. De Zwitserse versloeg in de kwartfinales de Oostenrijkse Schett: 6-1, 6-1. Hingis treft in de halve finales de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Zuid-Afrikaanse Coetzer. Naast Serena Williams is ook haar zus Venus nog in de strijd. Zij moet in de kwartfinale de Tsjechische Jana Novotna.

Meer over