Franse politie schiet op auto langs route Tour de France

De Franse politie heeft zondagmorgen rond elf uur geschoten op een auto die in probeerde te rijden op barricades langs de route van de Tour de France in Parijs. Dat meldt persbureau AP.

null Beeld AP
Beeld AP

Politiewoordvoerder Luc Poignant zegt dat de auto is ontsnapt vanaf het Place de la Concorde in Parijs. Er zitten twee mensen in de auto, die op dit moment voortvluchtig zijn. De auto wilde inrijden op de dranghekken tussen de Champs-Élysées en het Place de la Concorde, die op dat moment werden neergezet door agenten. Naar verluidt gaat het om een donkerkleurige auto. Volgens Poignant zijn er geen agenten gewond geraakt.

De politie, die al aanwezig was ter beveiliging van de Tour de France, gaf de automobilist een stopteken op het moment dat deze op de dranghekken af reed, maar de chauffeur gaf hier geen gehoor aan. De politie opende daarop het vuur.

Het Place de la Concorde maakt onderdeel uit van de etappe van vandaag, die onder andere door Parijs gaat. Thierry Gouvenou, etappedirecteur, reageerde op het incident door te zeggen dat hij weliswaar niet veel informatie had over het voorval, maar dat hij geen problemen voorzag voor de etappe van vanmiddag.

Een officier heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat het gaat om een klein incident. Het was niet gericht tegen de Tour de France en het is geen terrorisme, benadrukt hij.

Meer over