'Franse politie arresteert verdachten bomdreiging AZF'

De politie in Parijs heeft donderdagavond drie mensen opgepakt die worden verdacht van het dreigen met bomaanslagen op het Franse spoorwegnet.....

Een schimmige groep, die zich AZF noemt, had de dreigementen geuit. De verdachten zijn twee mannen en een vrouw.

De drie hebben banden met vliegverenigingen. Een van de verdachten is een amateurpiloot. Een andere arrestant is zijn vriendin. De derde persoon zou een antiekhandelaar zijn. Ze zouden zijn gesignaleerd op plaatsen waar de Franse regering van AZF geld moest achterlaten om aanslagen door de organisatie te voorkomen. De arrestaties werden verricht in de buurt van Parijs en in het departement Loiret, tachtig kilometer ten zuiden van de hoofdstad.

Een politiefunctionaris erkende dat in het onderzoek naar AZF tot nu toe weinig aanwijzingen zijn gevonden en dat de politie over weinig bewijzen tegen het drietal beschikt. De verdachten zouden daarom waarschijnlijk weer snel op vrije voeten moeten worden gesteld.

AZF dreigde eerder met aanslagen op het spoorwegnet als de Franse autoriteiten niet met 4 miljoen dollar en 2 miljoen euro over de brug zouden komen. Om meer geloofwaardig over te komen gaf de groep de politie een tip over een verstopte bom, die inderdaad werd gevonden. Het explosief bleek technisch vrij ingenieus in elkaar te zitten. AZF maakte donderdag evenwel bekend de acties door technische problemen voorlopig op te schorten.

Meer over