Franse lerares doodgestoken door moeder van een leerling

Een lerares op de Edouard Her- riotschool in het Zuid-Franse Albi is vrijdag doodgestoken. Volgens de Franse politie liep een 47-jarige vrouw het klaslokaal binnen, naar het scheen om haar vijf- of zesjarige dochter te brengen. Eenmaal voor de klas haalde ze een mes tevoorschijn. 'Ik ben geen dief!' zou ze volgens de BBC hebben geschreeuwd, voor ze stak. De klas met kinderen zag het gebeuren. De vrouw stak één keer, in de borst of in de maag, dat is nog onduidelijk. Medewerkers van de terstond gebelde ambulance konden niet voorkomen dat de lerares liggend in haar klaslokaal overleed aan een hartstilstand.

De vermoedelijke dader werd gearresteerd. Wat haar motieven zijn geweest tot deze geweldsdaad, is onduidelijk. Enkele Franse media meldden dat de vrouw zou hebben gezegd dat de lerares 'zich slecht gedroeg tegen haar dochter', maar ook dat een vertegenwoordiger van de oudervereniging zou hebben gezegd dat er geen problemen bekend waren tussen de moeder en de lerares en dat haar dochter pas twee weken naar die school ging.

President Hollande stuurde direct na het bekend worden van het drama de minister van Onderwijs naar de school. Benoît Hamon heeft daar namens de Franse regering zijn medeleven betuigd en gezegd dat 'alle overheidsdiensten zullen worden gemobiliseerd om te zorgen dat de kinderen en het personeel zo min mogelijk blijvende schade ondervinden van deze tragedie.'

undefined

Meer over