FRANKRIJK

Het Palais des Beaux Arts heropent na een grondige renovatie haar deuren. Het museum huisvest een prachtige vaste collectie van schilders van de Vlaamse en Hollandse school: Van Heemskerck, Rubens, Jordaens, Ruisdael en Van Goyen....

Lille

Marseille

In Musée de la Mode (Espace Mode Méditerranée 11), t/m 27 juni de tentoonstelling Garderobe inconue de gens connus: Acteurs: kleding van bekende ontwerpers (Gaultier, Lacroix, Dior), destijds aangeschaft door bekende acteurs/actrices, nu tentoongesteld t/m 27 juli.

Nice

In het Musée d'art moderne et d'art contemporain tot en met 8 juni een groot retrospectief van Man Ray (1912-1976).

Parijs

Landschappen, stillevens en portretten van de Franse schilder Gilles Sacksick in het atelier van de Franse beeldhouwer Antoine Bourdelle, waaraan onlangs een nieuwe vleugel werd gevoegd. Museé Antoine Bourdelle (Rue Antoine Bourdelle 16), t/m 16 juni.

In het Institut Néerlandais (Rue de Lille 121) de tentoonstelling Van Dongen retrouvé. De werken op papier van Kees van Dongen zijn tot en met 8 juni te zien.

Het Centre Pompidou brengt een retrospectief van Japanse films. Tot eind september worden meer dan tweehonderd films getoond, de grote klassieke en minder bekende. Er is ook een expositie en een catalogus over Histoire du Cinema Japonais.

In het Grand Palais tot en met 14 juli de grote tentoonstelling Paris-Bruxelles, Bruxelles-Paris. Over de artistieke uitwisseling tussen beide steden.

In het Musée d'Orsay tot half juli een kleine tentoonstelling over de schrijver Emile Verhaeren en zijn musée imaginaire.

In het Institut du Monde Arabe (Rue des Fossés-Saint-Bernard) een tentoonstelling van hedendaagse Palestijnse kunstenaars. Artistes Palestiniens contemporains, t/m 25 mei.

Saint Etienne

Musee d'Art Moderne de Saint Etienne presenteert een overzicht van de Russische conceptuele kunstenaar Viktor Pivovarov (1937), van 23 mei t/m 7 september.

Meer over