FRANKRIJK

Musée Condé, ondergebracht in Chateau de Chantilly, presenteert honderdtachtig tekeningen uit de Italiaanse Renaissance (15de en 16de eeuw), onder wie Primatice, Pordenone en Bamaia, t/m 11 januari....

Chantilly

Grenoble

In Musée de Grenoble begint zaterdag een viertal tentoonstellingen. De belangrijkste, Picabia, les Nus et la méthode toont een overzicht van de dadaïstische kunstenaar Francis Picabia. Op de overige tentoonstellingen werk van de abstracte kunstenaars Jean Gorin, Guido Molinari en George Koskas. Tot en met 3 januari.

Marseille

In Musée de la Mode de tentoonstelling The Andy Warhol Look; Glamour, Style, Fashion, t/m 22 november. Tel. 00.33.4.91565957.

Parijs

De Fondation Cartier aan Boulevard Raspail 261, besteedt aandacht aan de vindingrijkste mode-ontwerpers van dit tijdperk, Issey Miyake. De kleding van Miyake wil aansluiten bij de architectuur van Jean Nouvel die het gebouw van Cartier heeft ontworpen, t/m 17 januari.

In Chapelle Saint-Louis de la Salpêtière, Boulevard de l'Hopital 47, nieuwe werken van Anish Kapoor: sculpturen van gepolijst staal, t/m 1 november.

In het Louvre een tentoonstelling over de begrafenisrituelen in Egypte ten tijde van de Romeinse overheersing, t/m 4 januari.

In het Institut Néerlandais Cinquante ans après, Cobra, waarin werk van Cobra-schilders als Corneille, Appel en Constant in samenhang met gedichten van tijdgenoten als Claus, Kouwenaar en Vinkenoog, t/m 25 oktober.

In Musée d'Orsay een tentoonstelling over de dichter Stéphane Mallarmé, t/m 3 januari; Millet/Van Gogh: Jean-François Millet was een groot voorbeeld voor Van Gogh, t/m 3 januari.

In Hotel de Sully een retrospectief van fotojournalist W. Eugene Smith, beroemd geworden door zijn reportages in Life, t/m 3 januari. Tel. 00.33.142744775.

Meer over