FRANKRIJK

Met de expositie L'adventure de la dentelle de Calais toont het Musée de la Dentelle et de la Mode een van de rijkste kantcollecties die Noord-Frankrijk bezit, variërend van oud tot modern kantwerk, t/m 9 maart....

Calais

Cateau-Cambrésis

In het Musée Matisse in het Palais Fénelon een tentoonstelling over Matisse en de boeken die hij bij kunstuitgever Tériade heeft gemaakt, zoals 'Les Poésies de Mallarmé', 'Jazz' en 'Les Poèmes de Charles d'Orléans'. Tot en met 2 maart.

Lyon

Op 23 januari opent het Musée des Beaux-Arts in rue Edouard Herriot een nieuwe expositieruimte. De openingstentoonstelling is Kees van Dongen, werken op papier, die eerder te zien was in Rotterdam. Van 23 januari tot en met 6 april.

Marseille

In MAC, de galerie van het Museé de Marseille een expositie van de Amerikaanse kunstenaar Paul Thek, 'The wonderful world that almost was'. Deze tentoonstelling was eerder te zien in het Rotterdamse centrum Witte de With (t/m 11 mei). Tot die tijd toont de MAC ook haar nieuwe aanwinsten en werken uit het depot, MAC, dépots, dons, acquisitions.

In het Musée de la Mode tot en met 23 februari een tentoonstelling over de geschiedenis van de mannequin. Een geschiedenis die meer dan honderd jaar oud is.

Parijs

Het laatste weekeinde voor de tentoonstelling Picasso et le Portrait in het Grand Palais en Les gravures de Picasso in het Musée Picasso.

Meer dan honderd foto's van de modefotograaf Frank Horvat in Musée Carnavalet vormen tezamen de tentoonstelling 'Paris-Londres, Londres-Paris 1952-1962'. Tot en met 23 februari.

In het Musée national des Arts Africains et Océaniens (Avenue Daumesnil) Arman et l'art africain, een tentoonstelling met werk van de Frans-Amerikaanse assemblage-kunstenaar Arman, die zijn inspiratie haalt uit Afrikaanse kunstvoorwerpen. Tot en met 17 februari.

Foto's van Robert Frank uit de periode 1941 tot 1994 in het Centre Culturel Suisse (Rue des Francs-Bourgois). Tot en met 26 januari.

Tekeningen en ontwerpen van Christo worden getoond in Galerie Boulakia (Rue Bonaparte nr 20). Tot en met 30 januari.

Saint-Étienne

In het Musée d'Art Moderne Abstraction/abstractions, géométries provisoires, een thematentoonstelling met werk van kunstenaars als Jonathan Lasker, Juan Usle, Bruno Rousselot, Thomas Stalder, Callum Innes en anderen. Van 18 januari t/m 23 maart.

Strasbourg

In het Ancienne Douane schilderijen van de 19de-eeuwse kunstenaar Eugène Carrière (t/m 9 februari).

Den Haag

Meer over