FRANKRIJK

Het Musée de Grenoble toont tot en met 17 februari werk van de Franse kunstenaar Bernar Venet...

Grenoble

Lyon

In het Musée des Beaux-Arts de expositie Le trésor des terreaux, bestaand uit 545 goud- en zilverstukken, die werden verborgen toen Frankrijk en Engeland verwikkeld waren in de Honderdjarige Oorlog. Tot en met 16 februari.

Marseille

In het Musée de la Mode t/m 23 februari een tentoonstelling over de geschiedenis van de mannequin, die meer dan honderd jaar oud is.

Parijs

In Musée d'Orsay wordt op 20 februari de expositie Auguste Préault (1809-1879) sculpteur romantique geopend. Préault was korte tijd leerling van David, daarna van A. Moine en geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de romantische beeldhouwkunst. Zijn oeuvre omvat o.a. portretten, mounumentale sculpturen en grafmonumenten. Tot en met 18 mei.

Tot en met 16 maart in Mission du patrimoine photographique-hotel de Sully (Rue Saint-Antoine) een tentoonstelling van de Britse society-fotograaf Cecil Beaton.

In het Petit Palais nog tot en met 23 februari Cité interdite, vie publique et privée des empereurs de Chine, over de keizers van China in hun 'verboden stad'.

In het Grand Palais een grote tentoonstelling over zes eeuwen kunst uit Cambodja, Angkor et dix siècles d'art khmer. Met ruim zestig kunstvoorwerpen uit het nationaal museum van Phnom-Penh. Tot en met 26 mei.

In Espace Cardin (Avenue Gabriel 13) voor onbepaalde tijd een tentoonstelling over het leven en werk van (mode)ontwerper Pierre Cardin.

Ruim honderd foto's van modefotograaf Frank Horvat in Musée Carnavalet, 'Paris-Londres, Londres-Paris 1952-1962'. Tot en met 23 februari.

In het kader van het Stravinsky-festival in het Théâtre du Châtelet speelt het Concertgebouworkest op 16 februari o.l.v. Chailly 'Jeu de cartes' van Stravinsky, naast Rossini, Bartók en R. Strauss.

In Musée national des Arts Africains et Océaniens (Avenue Daumes) Arman et l'art africain, met werk van assemblage-kunstenaar Arman.

Saint-Étienne

In Musée d'Art Moderne tot en met 23 maart Abstraction/abstractions, géométries provisoires, met werk van o.a. Jonathan Lasker, Juan Usle, Bruno Rousselot, Thomas Stalder, Callum Innes.

Meer over