FRANKRIJK

Grenoble..

Het Musée de Grenoble presenteert meer dan vijfhonderd kunstwerken uit de collectie van de Berlinische Galerie, die is gewijd aan twintigste-eeuwse kunst. Met hoogtepunten uit expressionistische stromingen als 'Die Brücke', uit de Dadaïstische beweging, de Nieuwe Zakelijkheid, Bauhaus, maar ook veel werk uit de na-oorlogse periode, t/m 1 november. Tel. 00.33.476634444.

Lille

In Musée d'Orsay de tentoonstelling Theo van Gogh, marchand de tableaux, collectionneur, frère de Vincent, over Theo van Gogh en zijn verzamelactiviteiten. Met werk van Van Gogh en tijdgenoten, die de beide broers verzamelden, t/m 9 januari.

Parijs

Wineke Gartz exposeert van 30 september t/m 21 november Installation Fin de Siècle, met video, dia's, tekeningen en schilderijen in het Institut Néerlandais, Rue de Lille 121.

Fotograaf Jean-Marc Bustamante exposeert zijn foto's van o.a. steden, lege hoeken, vuilnisbelten, bouwplaatsen en interieurs in de series Lumières, Tableaux en Something is Missing. Tot en met 8 november in het Centre National de la Photographie, Hotel Salomon de Rothschild, 11 Rue Berryer. Tel. 00.33.1.53.761231.

In Fondation Cartier pour l'Art Contemporain Universum tussen Science Fiction en realiteit, een tentoonstelling met 'historische' science fiction-films, maar ook kunstwerken die een bijdrage leveren aan de wereld van de utopie. Met o.a. Chris Burden, Panamarenko, Richard Deacon & Thomas Schütte en Mariko Mori. Tot en met 14 november.

1 Monde Réel is een tentoonstelling over bekende en onbekende werelden, met o.a. een futuristische Afrikaanse stad door Bodys Isek Kingelez en een installatie met rondwandelende robots door Diller & Scofidio, t/m 14 november in Fondation Cartier, Boulevard Raspail 261, tel. 00.33.1.4218.5400.

Meer over