FRANKRIJK

Het Palais des Beaux Arts heeft zijn deuren na een grondige renovatie weer heropent. Het museum huisvest een prachtige vaste collectie van schilders van de Vlaamse en Hollandse school: Van Heemskerck, Rubens, Jordaens, Ruisdael en Van Goyen....

Lille

Parijs

In het Grand Palais, een retrospectief van de Franse schilder Georges de la Tour (1593-1652), die tijdens zijn leven razend populair was maar daarna drie eeuwen werd vergeten. Zijn werk bestaat voornamelijk uit nachtelijke taferelen. Tot en met 26 januari.

Een retrospectief van Gilbert & George in Musée d'Art Moderne. Het Britse kunstenaarsduo maakt sinds 1968 kunst waarin ze hun eigen afbeelding veelvuldig gebruiken. Tot en met 4 januari 1998.

In het Institut Néerlandais Rembrandt et son école, een tentoonstelling van honderd tekeningen uit de Frits Lugt-collectie, waarvan vijftig van de meester zelf, t/m 30 november. Met de tentoonstelling La Pierre qui vole brengt het instituut een hommage aan Spinoza. Het instituut selecteerde werk van acht Nederlandse hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het gedachtengoed van deze 17de-eeuwse Nederlandse filosoof: o.a. Jan Andriesse, Tom Claassen, Lidwien van de Ven.

In Fondation Cartier op de Boulevard Raspail Amours, een tentoonstelling over liefde, van 'The Kiss' van Roy Lichtenstein en tot 'Le Baiser' van Brancusi. Tekeningen van De Kooning, Watteau, Rodin, Klimt en video's van Gordon, Hartley en Hill. Tot en met 2 november.

Meer over