Video

Frank de Boer neemt Kishna weer in genade aan

Ricardo Kishna is weer in genade aangenomen bij Ajax. Trainer Frank de Boer heeft de aanvaller opgenomen in zijn selectie voor het thuisduel van morgenavond tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League.

null Beeld anp
Beeld anp

Kishna ontbrak zondag tegen sc Heerenveen omdat hij door zijn oefenmeester gedisciplineerd geschorst was. De Boer kon zich niet vinden in een opmerking van de linksbuiten tijdens een discussie over de manier waarop het talent zijn warming-up deed voor een invalbeurt tijdens het eerste duel met Dnjepr. ,,Ik heb maandag met hem gesproken'', vertelde De Boer. ,,Ricardo beseft dat hij niet slim is geweest. Verder moeten we er geen grote zaak van maken. We hebben er een streep onder gezet.''

Niklas Moisander en Nicolai Boilesen zijn voldoende hersteld van enkelblessures en Kolbeinn Sigthórsson is klaar voor een invalbeurt. De IJslander maakte maandag al zijn rentree bij Jong Ajax.

Bazoer
De Boer is bij dat Riechedly Bazoer gekozen heeft voor een langer verblijf bij Ajax. De middenvelder zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis van vier of vijf jaar bij de club uit Amsterdam. ,,Ik had eigenlijk niet anders verwacht', zei De Boer over de achttienjarige voetballer die twee jaar geleden PSV verruilde voor Ajax. ,,Maar natuurlijk zijn we blij dat zo'n groot talent bij ons wil blijven. Ik denk ook dat hij zich bij ons kan ontwikkelen tot een nog betere voetballer.''

De Boer verwacht dat Bazoer uiteindelijk niet als rechtshalf maar als verdedigende middenvelder gaat voetballen. ,,Maar nu is hij nog te veel met zichzelf bezig. Hij laat zich sturen door Davy Klaassen en dat gaat vrij goed'', zei de coach.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever en Boilesen; Bazoer, Klaassen en Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Kishna.

Meer over