FOTOGRAFIE

In asielzoekerscentrum Dordrecht (Floatel) vanaf zaterdag De Staart staat er gekleurd op, een tentoonstelling van foto's gemaakt door vijf asielzoekers van woonwijk De Staart....

In de Hortus Botanicus in Amsterdam vanaf vandaag Kaapse exotica van 1652 tot heden, foto's van Bob Ursem die naar Zuid-Afrika en Namibië reisde om de planten uit de Hortuscollectie in de natuur vast te leggen. Tot en met 31 augustus.

World Press Photo 1995, tot en met 2 juli in het Nederlands Foto Instituut, Rotterdam.

Henze Boekhout, Machiel Botman en Piet van Leeuwen lieten zich in opdracht van het Frans Halsmuseum en de Stichting Nederlands Foto- & Grafisch Centrum inspireren door een lange traditie van 'stedentrots' in de beeldende kunst. Hun visie op Haarlem is te zien in het Frans Halsmuseum in Haarlem.

Emile Waagenaar fotografeerde in de Missisippi-delta in de Verenigde Staten de Cajuns: een van oorsprong Franse bevolkingsgroep met een sterke, eigen (muziek-)cultuur. In Breda's Museum, tot en met 26 juni.

African Harmonies is een serie impressies uit Afrika van Michel Szulc Krzyzanowski, tot en met 18 juni in de Melkweg galerie in Amsterdam.

In het Amsterdams Historisch Museum De Illegale Camera 1940-1945, nog tot en met zondag. Foto's, genomen vanuit dakramen, (fiets-)tassen, snel ingesteld en haastig gericht.

Foto's van Aart Klein op de vierde verdieping van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Tot en met 30 juni.

Meer over