FOTOGRAFIE

Vanavond opent in NewMetropolis, het gebouw boven op de IJtunnel, de tentoonstelling All Human Life, foto's uit de collectie Hulton-Getty....

Amsterdam

In de Melkweg Galerie European Visions of Sensuality, gezien door de ogen van een Japanse vrouw. Met foto's van Karin Székessy, Jaschi Klein, Christiane Marek, Marina Cox, Marlo Broekmans, Toto Frima, Cindy arler en Gladys. Tot en met 3 oktober.

Niet de reis maar het logboek is een serie tentoonstellingen in het Amsterdams Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9) met werk van Kent Howie, Frederique Jochems, Lex van Pieterson en Orna Wertman. Van 10 september t/m 12 oktober.

Op 5, 6 en 7 september in het SBK Centrum (Nieuwe Herengracht 23) een Weekend van de fotografie met werk van Ernst Yperlaan & Jasper Zwartjes.

In Galerie Fotogram (Korte Prinsengracht 33) exposeert de Zwitserse fotograaf Guido Kohle, 'Wassersteine'. Van 6 september t/m 7 oktober.

In Artoteek Zuidoost (Bijlmerdreef 119-121) Kijk mij eens . . . Een reeks geënsceneerde zelfportretten van leerlingen van de Mytylschool door beeldend kunstenaar Julia Ventura. Tot en met 28 september.

Tessa Verder exposeert haar portretten van operapersonages in de TrappenGalerij van Scheltema Holkema Vermeulen (Koningsplein 20). Tot en met 30 september.

Breda

De Beyerd staat deze zomer in het teken van fotografie. Naast de fotoverzameling die de Duitse industrieel Roberto Otero aanlegde van Picasso, afkomstig uit Museum Ludwig in Keulen, toont de Beyerd de collectie van Michael Horbach, getiteld 'Die andere Seite der Schönheit'. Ook fotowerken van Ossip, t/m 21 september.

Den Haag

Bij Paagman Projektinrichting, Willem de Zwijgerlaan 51, t/m 22 september fotowerk van Jeroen Nooter.

In het nieuwe gebouw van de Haagse Hogeschool, is de fotocollectie van de Hogeschool te zien met 130 foto's van onder anderen Teun Hocks, Andreas Gursky en Anton Corbijn. Johanna Westerdijkplein 75, voor onbepaalde tijd.

Enschede

In Fotogalerie Objektief t/m 25 september onconventionele modelfotografie van Günter Blum.

Goes

Fotowerken van Richard Kent Howie in Galerie Van den Berge (Wijngaardstraat 3). Van 7 september t/m 4 oktober.

Groningen

In het Groninger Museum t/m 2 november recente modefotografie (1996/1997) van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst (Nieuwe Binnenweg 75) toont zijn collectie zwartwit foto's, Het chemisch huwelijk. Van 6 t/m 30 september.

Photowork(s) in Progress is een fotografieproject dat de documentaire fotografie wil stimuleren. In het Nederlands Foto Instituut de eerste resultaten, Constructing Identity, met werk van Rineke Dijkstra (NL), Wendy Ewald (VS) en Paul Seawright (GB). Op de openingsdag, zaterdag vanaf 13 uur gesprekken met de drie fotografen. Tot en met 26 oktober.

Met de tentoonstelling Jongeren in Rotterdam 1970-1995 geeft de Archiefwinkel, Coolsingel 91, een eerste aanzet voor het R Festival dat als thema de 'eeuwige jeugd' voert. Foto's van o.a. Marrie Bot, Ies Keizer en Carel van Hees schetsen een beeld van de jongerencultuur in Rotterdam van 1970 tot nu (t/m 14 oktober). In het Schielandshuis Nozems en Hippies. Rotterdamse jeugd 1950-1970 (t/m 28 oktober).

In Fotomania, Hoornbrekersstraat 22, tot en met 14 september de Eerste Nationale Tentoonstelling van Internationale Vakantiekiekjes gehouden.

Uithuizen

Onder de titel 'Bunkers in het Eemsmondgebied' toont Jur Bosboom zijn foto's van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog in Museum 1939-1945, Dingeweg 1. Tot en met 1 oktober.

Utrecht

In Ton Peek Photography (Oudegracht 295) foto's van Giorgio Sommer (1834-1914), gemaakt in Florence, Napels en Pompei. Tot en met 11 oktober.

Meer over