FOTOGRAFIE

Amsterdam..

In opdracht van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad maakte Celine van Balen portretten van kinderen van zeven. Tot en met 18 juli in het Rijksmuseum.

In Arti et Amicitiae aan het Rokin de fototentoonstelling Attack! in het kader van het Holland Festival. Nieuw werk van internationale fotografen, onder wie de Amerikanen Duane Michals en Amy Arbus en de Duitser Andreas Müller-Pohle. Thema is 'de grenservaring in de fotografie'. Tot en met 26 juni.

Amersfoort

Zwartwitfotografie van Nicol'Andrea bij Fotoforum, op het balkon van de Elleboogkerk, Langegracht 36. Tot en met 25 juni.

Baarn

Op de expositie Typisch Kees... in Kasteel Groeneveld landschapsfotografie van de in 1993 overleden fotojournalist Kees Scherer, t/m 6 september.

Bergen Op Zoom

Voor zijn foto's haalde Jan Nederveen onbekende maar markante Bergenaren voor de camera. Dit resulteerde in dertig foto's, te zien op de expositie Karakters, in stadspaleis Het Markiezenhof, t/m 19 september.

Den Haag

Het Haags Gemeentemuseum presenteert onder de titel Wols - de schilder als fotograaf foto's van Wols, t/m 15 augustus.

De Haagse Kunstkring, Denneweg 64, organiseert de exposite Autonome Fotografie, met werk van zes Haagse fotografen, t/m 6 juli.

Enschede

'Andere ruimten' heet de expositie van foto's van het Middellandse Zee-gebied van Salman Ezzammoury. In galerie Objectief, t/m 23 juni.

In Galerie Broekhuis, Marktstraat 12, van 12 t/m 17 juni de eindexamen-expositie van Wijnand Tromp van de vakgroep fotografie van de Aki.

Groningen

Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, toont Amerika-foto's van Bram de Vink, t/m 27 juni.

Helmond

In het Gemeentemuseum t/m 12 september werk van Jacques-Henri Lartigue.

Katendrecht

In het kader van het achthonderdjarige bestaan van Katendrecht organiseert Museum Katendrecht een fototentoonstelling over deze stad en haar bewoners van de afgelopen honderd jaar, t/m 20 juni.

Rotterdam

Bij Fotomania, Hoornbrekersstraat 22, drie exposanten: Martin Luijendijk, Otto Snoek en Hans Bossmann. De laatste is uitgever/hoofdredacteur van het inmiddels ter ziele gegane 'Dagblad Zonder Nieuws' en dit is zijn 'debuut-fototentoonstelling'. Tot en met 27 juni.

Het Nederlands Foto Instituut brengt landschapsfoto's van August Sander (1876-1964) samen met de geënsceneerde landschappen van Jeff Wall, t/m 27 juni.

De Kunsthal: een overzicht van ruim tweehonderd foto's van de onlangs overleden fotograaf Andreas Feininger, t/m 4 juli. Tegelijkertijd toont het nabijgelegen Natuurmuseum natuurstudies van Feininger; foto's van het New Yorkse nachtleven in de jaren vijftig, vastgelegd door Weegee, t/m 20 juni.

Meer over