FOTOGRAFIE

Van Johan van der Keuken is in het Stedelijk Museum zijn zeven delen tellende project 'Lichaam en Stad' te zien, waarin hij fotografie en film combineert, t/m 16 november....

Amsterdam

Den Haag

Het Museon, Stadhouderslaan 41, toont vanaf vrijdag driehonderd bekroonde foto's uit 1996 en 1997 voor The Wildlife Photographer of the Year Competition. Van 24 oktober t/m 1 maart 1998.

Enschede

In galerie Objektief, Walstraat 33, portretfoto's van de Poolse fotografe Krystyna Lyczywek en de Nederlandse fotograaf Wim Lamboo. De portretten van Lyczywek toont 'de mens in zijn omgeving'. Lamboo fotografeerde Poolse kunstenaars, t/m 20 november.

Helmond

Een dubbeltentoonstelling met computerpaintings van Elise Tak en kleurenfoto's van Philip-Lorca diCorcia t/m 9 november in het Gemeentemuseum. Beide kunstenaars refereren in hun werk aan de codes van film.

Rotterdam

Met ruim 200 foto's geeft De Kunsthal een overzicht van Edward Steichen (1879-1973), t/m 30 november. Tegelijkertijd loopt de tentoonstelling van foto's van de Oostenrijkse Magnum-fotografe Inge Morath (1923).

Sittard

In het Stedelijk Museum Het Domein een overzicht van foto's en fotowerken van Grete Stern (1904), t/m 2 november.

Utrecht

Blet blet! in Rasa behelst een serie zwartwitfoto's van Antilliaanse jongeren in Nederland, gefotografeerd door Jeanette Bos, t/m 1 november.

Ton Peek Photography, Oude Gracht 295, schetst aan de hand van een serie 19de-eeuwse foto's een beeld van Nederland, gezien door de lens van buitenlandse fotografen. Van 24 oktober t/m 22 november.

Meer over