FOTOGRAFIE

In Arti et Amicitiae, Rokin 122, de tentoonstelling Foto, waarin dertien kunstenaars en fotografen de mogelijkheden van het medium fotografie onderzoeken....

Amsterdam

Deel 5 van de World Press Photo Joop Swart Masterclass had als thema Food. De Melkweg Galerie toont de resultaten, t/m 21 maart; in het Melkweg Café een fotowerk van Toto Frima, t/m 30 maart.

Fotogalerie 21/2 bij 41/2, Prinsengracht 356, toont 'Een dagje in het park' van Diederik van der Donk, die fotografeerde met een fixedfocus Dianacameraatje, t/m 27 februari.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april. Zondag leest publicist en literair journalist Michaël Zeeman om 14.30 uur delen voor uit Blumenfelds autobiografie 'Spiegelbeeld'.

In het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte. In unieke albums verzamelde hij halverwege de 19de eeuw familiefoto's, stillevens, stadsgezichten en portretten. Tot en met 14 maart.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie presenteert dans- en theaterfotografie van Deen van Meer, t/m 6 maart.

Breda

In het Stadskantoor (Claudius Prinsenlaan 10) een Unesco-fototentoonstelling met vijftig foto's van wereldmonumenten als de Chinese muur en Stonehenge.

Den Bosch

In het Noordbrabants Museum foto's die Martien Coppens maakte van het Brabants leven, tot en met 7 maart.

Den Haag

Galerie Van Kranendonk, Westeinde 29, presenteert werk van Gerco de Ruijter, t/m 18 maart.

Eindhoven

Centrum voor de Kunsten toont fotowerken van Wim van Dal, t/m 13 maart.

Groningen

In Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36 Bij Hoog en bij Laag, de visie van Henk Ganzeboom op het Groninger landschap. Tot en met 28 februari.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert t/m 18 april foto's uit de collectie, naar een keuze van fotograaf Henze Boekhout.

In het Teylers Museum t/m 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's die is bijeengebracht rond de eeuwwisseling met het oog op een fotomuseum.

Maastricht

In vestiging West van Kumulus, Herbenusstraat 89, Foto Nationaal: het beste fotowerk van Nederlandse Vrijetijdsfotografen. Van 21 februari t/m 13 maart.

Nijmegen

In het Open Huis, Korte Nieuwstraat 6, een fotoserie over jeugddrumfanfare De Stefaantjes van Norbert Voskens, t/m 24 februari.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', van 28 februari t/m 25 april.

Meer over