FOTOGRAFIE

Amsterdam..

PS portretten in Galerie Fotogram, Korte Prinsengracht 33, toont zwartwitportretten die Sander Veeneman voor zijn wekelijkse fotocolumn in de PS-bijlage van Het Parool maakte. Tot en met 11 mei.

Onder de titel Een dorp apart presenteert de Melkweg Galerie zwartwitfoto's van Staphorst van de hand van Eva Depoorter, en kleurenfoto's van Sint Odiliënberg, het geboortedorp van Andrea Stultiëns. Tot en met 18 april.

In het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Betaniënstraat 9, Common Sense van Martin Parr. In vijfhonderd foto's wordt de hedendaagse consumptiedrift getoond, t/m 17 april.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april.

Alkmaar

Galerie Dijk 1, Dijk 1, toont puberportretten van Hellen van Meene, t/m 17 april.

Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst presenteert een keuze uit de collectie hedendaagse fotografie: Inez van Lamsweerde, Geer Pouls, Rob Sweere, Lidwien van de Ven, e.a. Tot en met 31 mei.

Den Bosch

Het Noordbrabants Museum toont uit de eigen collectie kleurenfoto's van Michel Szulc-Krzyzanowski, die hij maakte van de verlaten stranden langs de kust van Mexico. Tot en met 2 mei.

Groningen

In het Groninger Museum een overzicht van de Amerikaanse fotograaf Larry Clark, t/m 6 juni; hoezen gefotografeerd door Paul Huf, 'Hufs Favorites', t/m 18 april.

Middelburg

In de Kabinetten van de Vleeshal Utrechtse Krop, Paul Kooiker en de collectie medische fotografie van het Utrechts Universiteitsmuseum, t/m 2 mei.

Rotterdam

De fotografen Helmut Newton en Alice Springs zijn vijftig jaar getrouwd en presenteren daarom voor het eerst samen hun werk. In de Kunsthal, tot en met 9 mei.

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april.

Utrecht

In expositieruimte Moira hangt een fotoserie die Marco Duyvendijk maakte over Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, van 9 t/m 25 april.

Meer over