FOTOGRAFIE

In Arti et Amicitiae, Rokin 122, de tentoonstelling Foto, waarin dertien kunstenaars en fotografen de mogelijkheden van het medium fotografie onderzoeken....

Amsterdam

Deel 5 van de World Press Photo Joop Swart Masterclass had als thema Food. De Melkweg Galerie toont de resultaten, t/m 21 maart; in het Melkweg Café een fotowerk van Toto Frima, t/m 30 maart.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april. Modepubliciste en columniste Pauline Terreehorst spreekt zondag om 14.30 uur over 'Blumenfeld in Metropolis: de schepper van vrouwen'.

In het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte. In unieke albums verzamelde hij halverwege de 19de eeuw familiefoto's, stillevens, stadsgezichten en portretten. Tot en met 14 maart.

Het Amsterdams Centrum voor Fotografie presenteert dans- en theaterfotografie van Deen van Meer, t/m 6 maart.

Groningen

Usva Noorderlicht Fotogalerie, Munnekeholm 10, presenteert Man-Woman, naaktfoto's van Stefan Bremer, 27 februari t/m 12 maart.

In Dakloos in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, belicht fotograaf Kees Stoffels de huiselijkheid die daklozen met veel improvisatie vaak nog weten te bereiken. Van 3 t/m 28 maart.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert t/m 18 april foto's uit de collectie, naar een keuze van de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout.

In het Teylers Museum t/m 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's die is bijeengebracht rond de eeuwwisseling.

Leiden

Het Centrum Beeldende Kunst, Hooglandse Kerkgracht 19/21, presenteert Teun Voeten A ticket to. Voeten maakte naam met een reeks over 'tunnelmensen', daklozen die in tunnels in New York wonen. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een boek, t/m 28 maart.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april; in de kleine zaal Particulier-domein een project van Peter Hellemons die de beschikking kreeg over de familiealbums van amateurfotograaf L.P. Polhuis. Van 28 februari t/m 11 april.

Utrecht

Bij Ton Peek Photography, Oudegracht 295, bloemstillevens van de Franse fotograaf Adolphe Braun (1812-1877). Van 26 februari t/m 10 april.

Meer over