FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Emmen

Centrum Beeldende Kunst Emmen, Raadhuisplein 1, presenteert De Zilveren Camera 1999, de beste foto's uit de Nederlandse fotojournalistiek. Van 16 september t/m 15 oktober.

Rotterdam

Nederlands Foto Instituut (Witte de Withstraat 63): Een blik van verstandhouding toont hedendaagse fotografie uit Canada, t/m 5 november; Andrea Stultiëns. Andere uitzichten, Rotterdam en de binnenvaart is het resultaat van een documentaire foto-opdracht die jaarlijks aan een Rotterdamse fotograaf wordt gegeven. Tot en met 5 november.

Kunsthal: fotografe Germaine Krull (1897-1985) heeft zowat alle paden in de fotografie wel bewandeld. Zo maakte ze intrigerende avantgardisitische montages, maar ook fotoromans. Ze beoefende mode- en reclamefotografie. En tijdens de oorlog was ze werkzaam als geüniformeerd fotograaf van de geallieerden. De Kunsthal toont een overzicht van deze bewogen fotografe, t/m 22 oktober.

Utrecht

Opgenomen 1850-1920 biedt een nog niet eerdere vertoonde selectie uit de grote fotoverzameling van de Universiteit van Utrecht, t/m 6 november in het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106).

Vlaardingen

In Beeld, galerie voor fotokunst aan de Landstraat 57, presenteert nieuwe grootformaat polaroids en digitale prints van Toto Frima, van 16 september t/m 15 oktober.

Meer over