FOTOGRAFIE

In de Elleboogkerk exposeren vanaf zondag (16 uur) tien docenten van de afdeling fotografische vormgeving van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten....

Amersfoort

Amsterdam

In het kader van het 15de World Roots Festival loopt in de Melkweg Galerie een foto-expositie van Christien Jaspars. C'est la musique qui fait la photo is een hommage aan de wortels van de Afrikaanse wereldmuziek. Tot en met 29 juni.

Twaalf jonge fotografen in opleiding presenteren hun gezamenlijke interpretatie van een fotografietentoonstelling in Fotogalerie 2.5 bij 4.5, Prinsengracht 356. Twaalf tegen de muur wordt zaterdag geopend en loopt t/m 29 juni.

In de periode 1983-1993 reisde de Amerikaanse fotografe Joan Roth naar Ethiopië, Jemen, India, Marokko, Oost-Europa en Israël, waar ze joodse vrouwen fotografeerde. Joodse vrouwen wereldwijd, in het Joods Historisch Museum, tot en met 31 augustus.

In de Nieuwe Kerk de jaarlijkse World Press Photo, tot en met 14 juni.

Koen Wessing (1942) volgde met zijn camera asielzoekers in Nederland, vanaf hun aankomst tot hun verblijf in asielzoekerscentra of uitwijzing. Het Rijksmuseum toont dertig van deze foto's. Verder van Wessing oud fotowerk dat hij in 1976 voor het Rijksmuseum maakte voor de tentoonstelling 'Andere culturen in Nederland'. Tot en met 31 augustus.

In Galerie Fotogram twee exposities: 'Water en andere werken' van Tjerk van Duinen en 'Kracht' van Jürgen Caris. Tot en met 17 juni.

Vier tentoonstellingen van nieuw werk van Raymond Wouda, Adolf Buitenhuis, Werner Rauwerdink en Robynne Limoges zijn te zien in het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF). Bethaniënstraat 9, tot en met 21 juni.

Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst toont werk van de fotografe Michèle Talens. Tot en met 15 juni.

Den Haag

In het nieuwe gebouw van de Haagse Hogeschool, is de fotocollectie van de Hogeschool te zien met 130 foto's van onder anderen Teun Hocks, Andreas Gursky en Anton Corbijn. Johanna Westerdijkplein 75, voor onbepaalde tijd.

Emmen

Recente foto's van David Roëll-prijswinnaar Bertien van Manen in het Centrum Beeldende Kunst, Raadhuisplein 1 (t/m 22 juni).

Haarlem

In de fotogalerie van het ABC Architectuurcentrum zijn architectuur- en reisfoto's te zien van Edwin Walvisch. Groot Heiligland 47, tot en met 22 juni.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut Respect voor individu: fotoreportages over oorlogen, massamoorden en ander geweld, gemaakt in conflictgebieden door vier fotografen: de Amerikaan Fazal Sheikh, de Fransman Gilles Peress, de Duitser Hartmut Wilkening en de Nederlander Petterik Wiggers, tot en met 6 juli.

In de fotogalerie van de Kunsthal is de tentoonstelling The Parents te zien, met werk van Colin Gray. De Britse fotograaf legde vijftien jaar lang zijn ouders vast, met behulp van geënsceneerde foto's, scans, röntgen en een luchtfoto van zijn geboorteplaats Hull, t/m 29 juni.

You'll love it is de titel van een fotoserie die Miriam Erbacher tussen 1993 en 1996 maakte tijdens haar verblijf in New York. In het Goethe Institut, 's-Gravendijkwal 50-52. Tot en met 13 juni.

Helmond

In het Gemeentemuseum presenteert van 8 juni tot en met 21 september Anton Corbijn: Fotoos. Met foto's van Corbijn uit de wereld van de popmuziek, film en mode. Daarnaast is een compilatie van zijn videoclips te zien.

Utrecht

Bij Ton Peek Photography, Oudegracht 295, de expositie Japan met onder meer portretten van geisha's. Van 9 juni t/m 14 juni.

Meer over