FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Amersfoort

Fotoforum presenteert in de Elleboogkerk een serie portretten van Elvisbezoekers op Graceland door Auke Vleer. Tot en met 7 november.

Apeldoorn

Symboles is een expositie van Angèle Etoundi Essamba met maskers uit West-Afrika in het Van Reekum Museum. Tot en met 2 januari.

Enschede

Fotografie van Paola Ceci en Tom Franken in galerie Objektief, Walstraat 33, t/m 25 november.

Haarlem

In het Spaarnestad Fotoarchief een beeld- en fototentoonstelling over communicatie in de 20ste eeuw: Woord in beeld. Tot en met 23 januari.

Leeuwarden

In het Fries Museum t/m 12 december foto's van Martine Stig. Zij gebruikt 'amateurkiekjes' als uitgangspunt voor haar foto's.

Utrecht

In Begane Grond van 29 oktober t/m 26 november Deep flat. Vier fotografen, Martine Stig, Joke Robaard, Julika Rudelius en Vivianne Sassen, namen een scenario over een epilepticus als uitgangspunt voor hun werk.

Rotterdam

De Kunsthal toont met Enduring Spirit 24 portretten door Phil Borges, die zich richt op bedreigde culturen en stammen in Tibet, Ethiopië, Mexico. Tot en met 21 november.

Nederlands Foto Instituut: Hannes Wallrafen bewerkte foto's uit de albums van Geldropse families in de jaren vijftig en zestig (Kleine Zaal), t/m 7 november; Onuitwisbaar beeld toont t/m 7 november foto's van gebieden na oorlog en genocide door Simon Norfolk en Gilles Peress, onder andere. van de massagraven in Bosnië.

Vlaardingen

Galerie In beeld, Landstraat 57, presenteert werk van Lieve Prins. 'Verloren Onschuld', foto's uit huiselijke kring, t/m 14 november.

Meer over