FOTOGRAFIE

In het Stedelijk Museum een overzicht van de Amerikaanse fotografe Nan Goldin (1953). I'll be your mirror toont een keuze uit 25 jaar fotografie (t/m 17 augustus)....

Amsterdam

In Fotogalerie 2.5 bij 4.5, Prinsengracht 356, zijn vanaf 12 juli portretten te zien van Amerikaanse en Britse rocksterren. Niels van Iperen, Roy Tee, Fran van der Hoeven en Lex van Rossen legden grote namen vast als Ice T., Neil Young, Madness, R.E.M. en Oasis. Beck and Back, t/m 9 augustus.

Burgh-Haamstede

Op het werkeiland Neeltje Jans in Waterland t/m 30 september WaterWereld, leven in de delta van Bangladesh. De Franse fotograaf Gilles Saussier werkte twee jaar in Bangladesh, waar hij naast landschappen, vooral oude Bengalen vastlegde.

Helmond

Het Gemeentemuseum presenteert tot en met 21 september Anton Corbijn: Fotoos. Met foto's van Corbijn uit de wereld van de popmuziek, film en mode.

Leiden

In het Museum voor Volkenkunde de fototentoonstelling Tour de Faso. Robert Knoth legde in 1995 de deelnemers van de negende editie van de Tour de Faso vast, Afrika's belangrijkste wielerwedstrijd. Tot en met 10 augustus.

Middelburg

De Vleeshal en het Zeeuws Museum brengen een hommage aan de in 1995 overleden Middelburgse fotograaf Wim Riemens met de tentoonstellingen 'Splendid Isolation' (t/m 24 augustus), respectievelijk 'Locaties - Fotografie van Wim Riemens', (t/m 31 augustus).

Rotterdam

Uit de Lex de Herder-collectie van de Rotterdamse Archiefdienst zijn ruim honderd foto's te zien op de tentoonstelling Rotterdamse Oorlogsfoto's: beelden van het alledaagse leven tijdens de oorlog, illegale beelden van amateurfotografen en foto's van onbekende herkomst. In De Archiefwinkel, Coolsingel 91, tot en met 19 juli.

Venlo

Museum Van Bommel Van Dam presenteert t/m 31 augustus de tentoonstelling Amerikaanse Fotografie 1947-1997. Met werk van Harry Callahan, Aaron Siskind, Irving Penn, Ansel Adams, Diane Arbus, Eliott Erwitt e.v.a.

Woerden

In het Stadsmuseum opent zaterdag 12 juli een expositie van fotowerken van Wijnand van Lieshout, die voorwerpen tot een stilleven rangschikt alvorens die te fotograferen. Geënsceneerde Fotografie, t/m 24 augustus.

Meer over