FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Avalanche! toont werk van twintig fotografen in het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniënstraat 9. Tot en met 8 oktober.

Amersfoort

Fotoforum presenteert in de Elleboogkerk een serie portretten van Elvisbezoekers op Graceland door Auke Vleer. Tot en met 7 november.

Briltil (bij Groningen)

Galerie BRILjant, Brilweg 44, opent fotomanifestatie Noorderlicht met '4 women and their camera's, inside out'. Met foto's van Gabriele Kasper, Amazone Nativel, Roswitha Rausch en Marlies Bosch. Van 12 september t/m 31 oktober.

Den Haag

Bülent Sangar exposeert van 11 september t/m 16 oktober in de Artoteek, Denneweg 14a in het kader van het 1e Turkije Festival.

Haarlem

Striptekenaar Joost Swarte mocht een duik nemen in het fotoarchief van uitgeverij Spaarnestad in Haarlem om een tentoonstelling samen te stellen over de jaren vijftig en zestig. Moving and Roaring, t/m 24 oktober in de Vleeshal.

Hoofddorp

Erwin Olaf exposeert t/m 9 oktober in Galerie de Meerse, Raadhuisplein 3, zijn theaterfoto's, affiches en filmproducties. Met nog niet eerder vertoonde foto's.

Middelburg

De Zeeuwse Bibliotheek Middelburg toont van 8 t/m 25 september SRANAN, een beeld van Suriname, foto's uit de collectie van de Stichting Suriname Jaarkalender.

Rotterdam

Nederlands Foto Instituut: Hannes Wallrafen bewerkte foto's uit de albums van Geldropse families. Van 12 september t/m 7 november laat hij in Onvoltooid Verleden Geldrop in de jaren vijftig en zestig zien (Kleine Zaal); Onuitwisbaar beeld toont foto's van gebieden na oorlog en genocide door Simon Norfolk en Gilles Peress, o.a. van de massagraven in Bosnië. Warchild liet kinderen in oorlogsgebieden hun leven fotograferen met wegwerpcamera's. Van 12 september t/m 3 november.

Fotomania, Hoornbrekerstraat 22, presenteert Gesperrt, werk van Fons Brasser, die in 1985-1986 aan de aandacht van de bewaking ontsnapte en vanuit rijdende wagons niet-gebruikte S- en U-Bahnstations in Oost-Berlijn fotografeerde. Tot en met 3 oktober.

Vlaardingen

In Beeld, een nieuwe galerie voor fotokunst aan de Landstraat 57, opent op 9 september de deuren met werk van Anouk Gielen, Patrick van Koorn en Antoinette van Meurs. Tot en met 10 oktober,

Meer over