FOTOGRAFIE

In het Rijksmuseum de foto's van Eduard Isaac Asser, een van de eerste Nederlanders die het medium ontdekte. In unieke albums verzamelde hij halverwege de 19de eeuw familiefoto's, stillevens, stadsgezichten en portretten....

Amsterdam

In het Stedelijk Museum Cameraworks, een selectie foto's van vroeg twintigste-eeuwse werken van Amerikaanse en Europese fotografen. Centraal staat het werk van Alfred Stieglitz. Tot en met 7 februari.

Groningen

In Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, Groningen; Bij Hoog en bij Laag, de visie van Henk Ganzeboom op het Groninger landschap. Tot en met 28 februari.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert van 9 februari t/m 18 april foto's uit de collectie, naar een keuze van de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout.

In het Teylers Museum t/m 7 maart Juwelen voor een Fotomuseum, een collectie foto's, bijeengebracht rond de eeuwwisseling.

Leeuwarden

Buro Leeuwarden toont een recente fotoserie van Paul Kooiker, waarin het naakte menselijke lichaam centraal staat, t/m 21 februari.

Roosendaal

Tibetfoto's van Anette den Ouden, t/m zondag in het Tongerlohuys.

Rotterdam

Frank van der Salm speelt met het realisme van de fotografie. Het Nederlands Foto Instituut toont zijn werk, t/m 21 februari; Koerdistan: in de schaduw van de geschiedenis toont foto's en documenten over het Koerdische volk, t/m 14 februari.

Utrecht

In Huis a/d Werf foto's van Joachim Brohm van steeds hetzelfde industrieterrein, t/m 14 februari.

Meer over