FOTOGRAFIE

Hans Dukkers (1921-1985) fotografeerde de modecollecties van bekende couturiers als Frank Govers, Max Heijmans en Dick Holthaus. Hij was een meester in het ontdekken van 'les belles Hollandaises', die de ideale elegantie bezaten voor de volmaakte modefoto....

In het PTT Museum (Zeestraat 82) in Den Haag vanaf 26 januari Merci beaucoup, M Nièpe, een expositie die laat zien op welke verschillende manieren gebruik is gemaakt van het medium fotografie in het ontwerpen van Nederlandse postzegels. Tot en met 21 april.

De Franse, in Amsterdam wonende fotografe Amazone Navitel confronteert in de serie Pays Bas/Pays Basque foto's van Zuid-Franse straattonelen en gebouwen met foto's van dezelfde zaken in Nederland. In het Maison Descartes in Amsterdam exposeert zij eveneens portretten van Fransen die zich in Amsterdam hebben gevestigd en Nederlanders die een band met Frankrijk hebben. Opening zondag om 15.30 uur, tot en met 23 februari.

De gemeente Amstelveen gaf een aantal fotografen de opdracht het leven in het veranderende Amstelveen vast te leggen. Het resultaat is te zien op de expositie Focus op Amstelveen, in de Gemeente Galerie in Museum Aemstelle in Amstelveen. Van 20 januari tot en met 3 maart.

Franz Immoos exposeert fotowerken in Museum Waterland in Purmerend, van 21 januari tot en met 25 februari.

Annie van Gemert fotografeerde meisjes op internaten in Vlaanderen. Geen aanklacht tegen deze vorm van onderwijs, maar een beeld van een wereld die niet lang meer zal bestaan. Daarnaast exposeert zij in Het Domein in Sittard portretten van bewoners in hun strandhuisjes. Tot en met 4 februari.

Portretten van To Sang, gemaakt in de Pijp in Amsterdam - eerder te zien op de manifestatie Noorderlicht -, tot en met 27 januari in Fotogalerie 21/2 x 41/2 (Prinsengracht 356) in Amsterdam.

Meer over