FOTOGRAFIE

In Blue Note from Ear & Eye (Gravenstraat 12) foto's van jazzmusici die Ruud Gosse op het North Sea Jazz Festival maakte....

Amsterdam

In de Melkweg Galerie Young in the Nordic Countries, een fototentoonstelling van jonge fotografen over jonge mensen in de landen van Noord-Europa. Tot en met 24 augustus.

Koen Wessing (1942) volgde met zijn camera asielzoekers in Nederland, vanaf hun aankomst tot hun verblijf in asielzoekerscentra of uitwijzing. Het Rijksmuseum toont dertig van deze foto's. Verder van Wessing oud fotowerk dat hij in 1976 voor het Rijksmuseum maakte voor de tentoonstelling 'Andere culturen in Nederland'. Tot en met 31 augustus.

Breda

De Beyerd staat deze zomer in het teken van fotografie. Naast de fotoverzameling die de Duitse industrieel Roberto Otero aanlegde van Picasso, afkomstig uit het Keulse Museum Ludwig, toont de Beyerd de collectie van Michael Horbach, getiteld Die andere Seite der Schönheit. Ook fotowerken van Ossip. Tot en met 21 september.

Den Haag

In verband met de jaarlijkse herdenking op 15 augustus van het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië wijdt het Museon een foto-expositie aan Nederlanders in Japanse kampen. Tot en met 31 augustus.

Bij Paagman Projektinrichting, Willem de Zwijgerlaan 51, t/m 22 september fotowerk van Jeroen Nooter.

Meer over