FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Alkmaar

Galerie Dijk 1, Dijk 1, toont puberportretten van Hellen van Meene, 19 maart t/m 17 april.

Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst presenteert een keuze uit de collectie hedendaagse fotografie: Inez van Lamsweerde, Geer Pouls, Rob Sweere, Lidwien van de Ven e.a. Tot en met 31 mei.

Eindhoven

Centrum voor de kunsten, Stratumsedijk 22, exposeert foto's van de Eindhovense Wiesje Peels, 20 maart t/m 17 april.

Enschede

Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, toont foto's van Leonie Verhoeven en Jan Fokkema, t/m 31 maart.

Groningen

In designcentrum Maupertuus een overzicht van Paul Huf, t/m 29 mei.

In het Groninger Museum platenhoezen gefotografeerd door Paul Huf. Hufs favorites, t/m 18 april.

In Dakloos in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, belicht fotograaf Kees Stoffels de huiselijkheid die daklozen met veel improvisatie vaak nog weten te bereiken, t/m 28 maart.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert t/m 18 april foto's uit de collectie, een keuze van de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout.

Leiden

In het Centrum Beeldende Kunst, Hooglandse Kerkgracht 19/21, Teun Voeten A ticket to. Voeten maakte naam met foto's van 'tunnelmensen', daklozen, die in tunnels in New York wonen, t/m 28 maart.

Rotterdam

De fotografen Helmut Newton en Alice Springs zijn vijftig jaar getrouwd en presenteren daarom voor het eerst samen hun werk. In de Kunsthal, 20 maart t/m 9 mei.

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april.

Utrecht

Bij Ton Peek Photography, Oudegracht 295, bloemstillevens van de Franse fotograaf Adolphe Braun (1812-1877), t/m 10 april.

Meer over