FOTOGRAFIE

Amsterdam..

Het Stedelijk Museum presenteert onder de titel Shifting Views foto's uit de collectie, t/m 15 augustus.

Onderweg in galerie 21/2 bij 41/2, Prinsengracht 356, toont foto's van freelancer Kadir van Lohuizen. Van 18 juni t/m 10 juli.

Het Amsterdams Historisch Museum toont van 18 juni t/m 29 augustus een overzicht van de sociaal geëngageerde naoorlogse fotograaf Aart Klein.

Museum Jan van der Togt toont een overzicht van de langspeelplaathoezen die Paul Huf in de jaren vijftig voor Philips fotografeerde. Van 19 juni t/m 29 augustus.

Roeland Fossen maakte ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Perdu een selectie van 150 portretten van de vele schrijvers, dichters, uitgevers, critici en muzikanten die hij fotografeerde. Van 19 juni t/m 10 juli in Galerie Perdu, Kloveniersburgwal 86.

In opdracht van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad maakte Celine van Balen portretten van kinderen van zeven. Tot en met 18 juli in het Rijksmuseum.

In Arti et Amicitiae aan het Rokin de fototentoonstelling Attack! in het kader van het Holland Festival. Met veel nieuw werk van fotografen als de Amerikanen Duane Michals en Amy Arbus en de Duitser Andreas Müller-Pohle. Thema is 'de grenservaring in de fotografie'. Alle foto's hangen er weer.Tot en met 26 juni.

Amersfoort

Museum Flehite, Westsingel 50, presenteert de fraaiste stadsgezichten van rond 1900, samen met recente foto's van diezelfde plekken, gefotografeerd door fotokring Eemland. Van 19 juni t/m 10 oktober.

Rotterdam

De tentoonstelling www.tibet.chin.com van Kadir van Lohuizen met Tibetfoto's in het Nederlands Foto Instituut is verlengd t/m 27 juni.

Begin vorig jaar presenteerden de fotograaf Ari Versluis en styliste Elly Uyttenbroek hun eerste 'Exactitudes': series van steeds twaalf portretten van bepaalde groeperingen, variërend van gabbers en zwervers tot bodybuilders en oudere vrouwen in regenjassen. In het Rotterdamse Centrum voor Beeldende Kunst een nieuwe reeks Exactitudes, geheel gewijd aan Rotterdamse jongeren anno 1999, t/m 6 juli.

Het Nederlands Foto Instituut brengt landschapsfoto's van August Sander (1876-1964) samen met de geënsceneerde landschappen van Jeff Wall, t/m 27 juni.

De Kunsthal: een overzicht van 213 foto's van de onlangs overleden fotograaf Andreas Feininger, t/m 4 juli. Tegelijkertijd toont het Natuurmuseum natuurstudies van Feininger; het New Yorkse nachtleven in de jaren vijftig werd vastgelegd door Weegee, pseudoniem van de Poolse Amerikaan Arthur Felig, t/m 20 juni.

Meer over