FOTOGRAFIE

In het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Betaniënstraat 9, Common Sense van Martin Parr. In vijfhonderd foto's wordt de hedendaagse comsumptiedrift getoond....

Fotogalerie 21/2 bij 41/2 exposeert gemonteerde stadsgezichten van Sebastian Kusenberg. Van 11 maart t/m 3 april.

Jaski Art Gallery, Nieuwe Spiegelstraat 27, toont foto's van Picasso, gemaakt door zijn lijffotograaf, de Fransman Andre Villers, t/m 4 april.

Deel 5 van de World Press Photo Joop Swart Masterclass had als thema Food. De Melkweg Galerie toont de resultaten, t/m 21 maart; in het Melkweg Café een fotowerk van Toto Frima, t/m 30 maart.

In het Joods Historisch Museum een overzicht van de Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld, t/m 25 april.

Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst presenteert een keuze uit de collectie hedendaagse fotografie: Inez van Lamsweerde, Geer Pouls, Rob Sweere, Lidwien van de Ven, e.a. Tot en met 31 mei.

Den Haag

Galerie Van Kranendonk, Westeinde 29, presenteert fotografie van Gerco de Ruijter, t/m 18 maart.

Eindhoven

Galerie Pennings, Geldropseweg 61b, presenteert een retrospectief van de Amerikaan Arthur Tress, 13 maart t/m 17 april.

Enschede

In Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, foto's van Leonie verhoeven en Jan Fokkema, t/m 31 maart.

Groningen

In Dakloos in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, belicht fotograaf Kees Stoffels de huiselijkheid die daklozen met veel improvisatie vaak nog weten te bereiken, t/m 28 maart.

Het Natuurmuseum presenteert onder de titel Raakvlakken foto's van Willem de Boer, t/m 21 maart.

Haarlem

Spaarnestad Fotoarchief presenteert t/m 18 april foto's uit de collectie, naar een keuze van de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout.

Leiden

In het Centrum Beeldende Kunst, Hooglandse Kerkgracht 19/21, Teun Voeten A ticket to. Voeten maakte naam met een serie foto's van 'tunnelmensen', daklozen die in tunnels in New York wonen, t/m 28 maart.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut de resultaten van de tweede serie foto-opdrachten in de reeks Photowork(s) in Progress. Aan Wout Berger/Noor Damen, Koor Besems en Joachim Schmid werd gevraagd werk te maken over het thema 'Constructing Identity', t/m 25 april.

Utrecht

Bij Ton Peek Photography, Oudegracht 295, bloemstillevens van de Franse fotograaf Adolphe Braun (1812-1877), t/m 10 april.

Meer over