For boys who love girls who love girls who love boys who love boys

Peter De Grote festival g

Van 24/7 t/m 3/8, diverse locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

peterdegrotefestival.nl

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met jaarlijks circa vijftig kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. De opening, woensdag in het Prins Claus Conservatorium (Groningen), heeft werken van o.a. Verdi en Tsjaikovsky op het programma staan met jonge veelbelovende solisten als pianiste Ilona Timchenko en violist Ronald Hogeveen. Aan de concertserie is ook een Summer Academy gekoppeld voor jonge, getalenteerde musici.

Milkshake Festivalg

Op 21/7, Westerpark, Amsterdam.

milkshakefestival.nl

Het Milkshake Festival wil graag seksuele stereotypen doorbreken en laten zien dat entertainment, kleding en status niets met sekse te maken hoeven hebben. Een free for all laissez faire in de openlucht, dat ook doorklinkt in de muziek. Een aantal Amsterdamse en Rotterdamse instellingen als Paradiso, Air en Now & Wow programmeert de podia en presenteert acts en dj's onder wie Tommie Sunshine, Iggy Azalea, The Glimmers, Kris Berry, Vive La Fête, Joost van Bellen, Willie Wartaal & Dio en Ted Langenbach.

Henk op de helling g

Op 20/7, NDSM Werf, Amsterdam.

stichtinghenk.nl

Nog meer vrijmoedigs onder de zomerzon. Henk Op De Helling, zaterdag voor het laatst plaats op de NDSM-werf want de helling in Amsterdam-Noord wordt na de zomer flink gerenoveerd. Een intiem festival met de focus op elektronische muziek dat als culturele uiting dient van de broedplaats Henk die kunstenaars en musici samen brengt. Muzikaal gaat het alle kanten op. Hoofdact is het Moritz von Oswald Trio een van de grondleggers van de hedendaagse electronische (dans)muziek. Verder spelen nog de strijkers van het Matangi Quartet, het Broken Brass Ensemble en dj/producer Wiliam Kouam Djoko.

Meer muziek

POP

Jam de la Crème, de groots opgezette jamsessie van popmuzikanten, is tot een waar festivalletje uitgegroeid. Op 20/7 vindt de zevende editie plaats in strandpaviljoen ZUID (Scheveningen). Onder andere Mister & Mississippi, Claw Boys Claw, Janne Schra en Fra Fra Sound jammen mee Ex-Pink Floyd hoofdman Roger Waters brengt andermaal zijn magnum opus/egotrip The Wall live ten gehore. Vanavond in de Gelredome (Arnhem) George Clinton komt met zijn uitgebreide funkfamilie van Parliament en Funkadelic vanavond Paradiso (Amsterdam) op stelten zetten Op 63-jarige leeftijd is Richard Thompson nog steeds een van de veelzijdigste gitaristen. Met zijn Electric Trio treedt de oude folkrocker 21/7 op in Paradiso (Amsterdam) Een mix van hiphop, soul, latin, dubstep en opera onwaarschijnlijk? De band Hiatus Kaiyote uit Melbourne maakt het en laat het 19/7 horen in Paradiso (Amsterdam) Twee succesvolle cultbandjes onder één dak op één avond. De postmetal van Pelican en de stonerrock van Torche zijn beide vanavond te horen in 013 (Tilburg).

KLASSIEK

In een vurige dialoog met het Nederlands Symfonieorkest onder leiding van Jan Willem de Vriend speelt celliste Quirine Viersen vanavond Dvoráks celloconcert. Ook Beethovens Vijfde staat op het programma. In het Concertgebouw (Amsterdam) Pianiste Nino Gvetadze, die in 2008 de tweede prijs, de publieksprijs en de persprijs won op de International Franz Liszt Piano Competition, speelt op 23/7 in het Concertgebouw (Amsterdam) Schuberts Wanderer en stukken van Debussy en De Falla. dance Amon Tobin, de toonaangevende Braziliaanse dj/producer van het beroemde Ninja Tunes label, draait vanavond plaatjes in de Melkweg (Amsterdam) Het Britse productie- en remixteam Simian Mobile Disco is 19/7 te horen in Air (Amsterdam) Een van dubsteps grondleggers Benga is op 20/7 te horen in Simplon (Groningen) Op Buiten Westen toveren muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen op 20/7 het Westerpark (Amsterdam) om in een vrijplaats voor cultuur. Op dit festival onder andere muziek van Cobblestone Jazz, Agoria, Minilogue, Onur Özer, Prince Thomas, Tom Trago en De Man Zonder Schaduw. jazz Toonaangevend percussionist, bandleider en expert op het gebied van latinmuziek Lucas van Merwijk slaat de handen ineen met de Cubaanse pianist Ramón Valle, trombonist Ilja Reijngoud en contrabassiste Adinda Meertens. Samen spelen ze op 19/7 in het Bimhuis (Amsterdam) bewerkingen van Cubaanse klassiekers Trompettist en 'Jazz's young style God' Christian Scott speelt samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in een nachtconcert op 20/7 in het Concertgebouw(Amsterdam) stukken van zijn grote voorbeeld Miles Davis. wereld In het Vondelpark (Amsterdam) vindt op 20/7 de openluchteditie plaats van het Fiesta Macumba. Een festival gewijd aan latin muziek en kruisbestuivingen met andere genres. Live treden op Tentempiés en Supercity. Dj's Poto Peludo en Nacho draaien plaatjes.

undefined

Meer over